Poëzie van Coen Poort tegen het vergeten

Kunst en cultuur
Van onze redactie
21 augustus 2022

In Poëziecentrum Nederland in de centrale bibliotheek De Mariënburg presenteert men maandelijks ‘Tegen het Vergeten’, waarbij de poëzie van overleden dichters levend wordt gehouden. Op 27 augustus: Coen Poort. 

De in Rotterdam geboren dichter Coert Poort (1922 – 2004) woonde drie jaar in Bombay en een jaar in Indonesië (Medan). Hij debuteerde in 1953 met ‘Twee gedichten, waarin details uit de werkelijkheid op hallucinerende wijze worden uitvergroot'. In 1970 verscheen van hem de bundel ‘Gedichten’ waarin gedichten zijn opgenomen uit de bundels ‘Een kleine dag voor mijzelf’, ‘De koning van Wezel’, ‘Mannenwerk’ en ‘Zonder omslag’. 

C. Ouboter schreef over deze verzamelbundel: "Terwijl de voornaamste tendens in onze westerse cultuur expansief is, staat de poëzie van Coert Poort in een tegengesteld teken van versobering"

Anton B. Lam schreef over hem: Voor Poort is de poëzie een gebeuren, waarin niet de dichter het woord voert, maar waarin de taal zich, in haar volle openbarende kracht, aan de dichter – en via hem aan de lezer – meedeelt en voltrekt.

Met een inleiding van  Erick Kila en  Myrle Tjoeng komt  haar favoriete Poortgedichten lezen en toelichten.

14:00 - 16:30 uur, € 10,00


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties