AKKU roept Nijmeegse studenten op energietoeslag aan te vragen

Van onze redactie
20 augustus 2022

Studentenvakbond AKKU roept studenten in Nijmegen die het nodig hebben op om massaal energietoeslag aan te vragen: "In licht van de uitspraak van de rechter vorige week tegen de buitensluiting van studenten, vinden wij het het niet kunnen dat studenten nog steeds niet in aanmerking komen voor deze toeslag." 

"Om druk te zetten op de gemeente en te laten zien dat studenten deze toeslagen nodig hebben, roepen wij alle studenten op die het nodig hebben om deze toch aan te vragen.

De aanvraagprocedure van de gemeente Nijmegen sluit echter studenten al bij voorbaat buiten van het indienen van een aanvraag als zij aangeven recht te hebben op studiefinanciering. Wij adviseren daarom ook studenten om dit niet te vermelden wanneer er naar gevraagd wordt, maar het alleen te vermelden als een overige bron van inkomen. Alleen op deze manier wordt hun aanvraag daadwerkelijk in behandeling genomen en kunnen zij in bezwaar gaan, mocht deze onterecht afgewezen worden.

Ondertussen proberen wij als studentenvakbond ook het gesprek aan te gaan met de gemeente over dit beleid, maar wij verwachten dat dit gesprek een stuk beter verloopt als de gemeente ook weet hoeveel studenten deze toeslagen wellicht nodig hebben."


Dit bericht delen:

Advertenties