Man veroordeeld voor aanranding en schennis plegen in sauna

Tekst: Van onze redactie | Fotograaf: Lars Schwachöfer
19 augustus 2022

De rechtbank veroordeelt een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland tot een gevangenisstraf van 4 maanden waarvan 2 maanden voorwaardelijk. De man maakte zich in een sauna schuldig aan een aanranding en schennispleging.

Op 5 juli 2020 betastte de man in een sauna in Nijmegen een jonge vrouw. Daarnaast waren er twee incidenten waarbij hij vrouwen aankeek en daarbij zijn geslachtsdeel vasthield.

Respectloos

De rechtbank vindt dat de man respectloos heeft gehandeld richting de vrouw en zich die dag in de sauna erg ongepast gedroeg. De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij geen rekening heeft gehouden met de mogelijke impact op de vrouw. Ook schond de man het recht van de vrouw op lichamelijke integriteit.

Deels voorwaardelijke gevangenisstraf

Volgens de rechtbank is een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats. Bij het opleggen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat het al bijna 2 jaar geleden is dat de strafbare feiten plaatvonden. De rechtbank legt daarom een gevangenisstraf op van 4 maanden waarvan 2 voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen