Swim to Fight Cancer 2022 aan de Spiegelwaal

Goede doel
Van onze redactie
19 augustus 2022

Op zondag 11 september zwemmen honderden deelnemers voor een toekomst waar kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn. Het dak gaat eraf met het Feestteam. En er is genoeg leuks en lekkers voor deelnemers en publiek. Deelname is nog mogelijk en elke donatie is tot de laatste dag belangrijk.

Deelnemers bereiden zich voor, het Feestteam installeert de muziek, vrijwilligers zetten alle laatste zeilen bij… Nijmegen is er bijna klaar voor. Op zondag 11 september staat de Nijmeegse Spiegelwaal op z’n kop. Iedereen is welkom tijdens de Swim to Fight Cancer. Naast het aanmoedigen van deelnemers is er genoeg leuks en lekkers te halen. De opening vindt plaats om 13.00 uur en kort daarna zullen groepen zwemmers in ‘waves’ het water in duiken. Het Feestteam zorgt voor een ‘spetterende’ dag vol animatie en muziek. Rond 16.00 uur zal de bekendmaking zijn van het totaalbedrag van de opgehaalde donaties. Iedereen kan daarna blijven hangen onder het genot van muziek en een hapje en drankje.

Donaties maken het verschil
Inmiddels hebben ruim 200 deelnemers zich ingeschreven, doen business teams van verschillende bedrijven mee en gaan families en vrienden de uitdaging met elkaar aan. Allemaal voor geliefden die strijden of hebben gestreden tegen de vreselijke rotziekte, kanker. Momenteel staat de donatieteller op bijna 60.000 euro. Stichting Fight Cancer is dankbaar voor alle donaties en deelnemers die een duik wagen: “Geweldig om te zien dat er bedrijven en individuen zijn die sponsoring of donaties doen in welke vorm dan ook. Ruim 2550 donateurs dragen hun steentje bij. “Dat is waanzinnig! Momenteel zetten we alle zeilen bij om de laatste donaties te ontvangen voor een ziekte die eigenlijk iedereen wil voorkomen. Alle donaties zijn enorm belangrijk zodat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn. Iedereen kent wel iemand die kanker heeft (gehad). Het is een vreselijke ziekte met nog te vaak een slechte afloop. Donatieboxen staan op de winkelbalies, reclameborden hangen langs de (snel)weg en flyers zijn door heel Nijmegen te vinden. We gaan nog even door!” vertelt Joyca Saaltink, vrijwilliger communicatie Swim to Fight Cancer.

Iedereen die nog een donatie wil leveren kan dat doen via: www.swimtofightcancer.nl/nijmegen

Aanmelden of aanmoedigen
Nog niet aangemeld en zin om mee te doen? Dat kan! Meld je aan, hijs jezelf in je badpak, zwembroek of wetsuit en dan zien we jou aan de start van de Swim to Fight Cancer Nijmegen op zondag 11 september. Aanmelden kan via: www.swimtofightcancer.nl/nijmegen. Deelnemers aanmoedigen of gewoon zin in een dagje uit met je gezin, vrienden of buren!


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen