Podium aan de Waal sluit af met orkest van tientallen muzikanten uit Nijmegen en omgeving

Kunst en cultuur
Van onze redactie | Foto via NFM
17 augustus 2022

Zondag 28 augustus sluit het Projectorkest van de Nijmeegse Federatie van Muziekverenigingen af met twee concerten op het Podium aan de Waal. Tientallen muzikanten van verschillende orkesten uit Nijmegen en omgeving vormen samen een projectorkest waarmee ze, na één dag repeteren, samen optreden. 

Het maken van muziek op amateurniveau heeft de afgelopen jaren veel stilgelegen vanwege corona. De NFM organiseert daarom deze zomer een projectorkest om het spelen van muziek opnieuw te vieren! Muzikanten van alle niveaus spelen mee; van startende muzikant tot muzikanten met ruim 50 jaar speelervaring. 

Het is niet de eerste keer dat de NFM een projectorkest organiseert. In maart 2019 stond het projectorkest 'Muzikale Sprookjesreis' onder leiding van Jeroen Geurts (foto). Het orkest repeteerde 1,5 dag en sloot af met een prachtig concert in de Stevenskerk. In november 2017 stond het projectorkest in het thema Swing-Out. Een educatieve play-in met lichte muziek voor amateurmuzikanten van alle leeftijden. Samen met Peter Kleine Schaars studeerde de muzikanten het thema "Family Fun" in. De dag vond plaats in de Cinemec in Nijmegen.

Dat muzikanten ook nu weer staan te popelen om muziek te maken blijkt uit de tientallen aanmeldingen. De muzikanten, afkomstig uit 24 verschillende orkesten, zien elkaar op zaterdag voor het eerst. De hele dag repeteren ze en zondag geven ze om 14:00 en 16:00 twee concerten op de Waalkade.

De Nijmeegse Federatie van Muziekverenigingen (NFM) zet zich sinds 1966 in voor amateurmuziekverenigingen in Nijmegen. De NFM fungeert als platform voor georganiseerde instrumentale amateurmuziek in de regio Nijmegen. Ze stimuleert en faciliteert kennisdeling en zet amateurmuziek uit Nijmegen lokaal, regionaal en landelijk op de kaart. Podium aan de Waal is een initiatief van de Lindenberg en De Schoenfabriek in opdracht van de Gemeente Nijmegen.

Projectorkest 'Muzikale Sprookjesreis 2019, FOTO: NFM


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen