Brandweer helpt man uit diepe moddersloot aan Staddijk

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
16 augustus 2022

De brandweer heeft vanmiddag omstreeks 15.00 uur een man uit een diepe moddersloot aan de Staddijk gehaald. De man was bijna kopje onder gegaan.

De man had eerder getennist bij de tennisbaan aan de Staddijk en was zijn bidon vergeten. Hij besloot deze te gaan halen, maar bij aankomst bleken de hekken bij de baan gesloten. Hij parkeerde zijn auto aan het begin van een voetpad tegenover het uitvaartcentrum, aan de zijkant van de tennisbaan, en wilde vanaf de zijkant het terrein op.

Hij liep door de bosschage en dacht een droge sloot in te lopen, maar het bleek een diepe moddersloot. De man ging nog net niet kopje onder, zij gezicht stak nog boven de modder uit. Voorbijgangers zagen de auto staan, maar hoorden hem niet roepen, vertellen zij.

De kleinzoon van de man vond het na 2 uur lang genoeg duren en ging een kijkje nemen. Hij zag de auto staan en ontdekte de man in de sloot. De opgeroepen brandweer was snel ter plaatse en haalde de man uit de sloot. Nadat de man en zijn kleinzoon waren afgespoeld door de brandweer, werden zij door de politie thuisgebracht. Een agent reed de auto van de man naar huis.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen