'Alverna Barst Los 2022' op 27/28 augustus!

Evenement
Van onze redactie
16 augustus 2022

Ondernemers voor Alverna (OVA) organiseert voor de tweede keer Alverna Barst Los (ABL). In 2019 was de eerste keer dat het succesvol georganiseerd werd, en toen kwam Corona, met alle gevolgen van dien.

Het huidige ABL omvat verschillende onderdelen en is iets anders van opzet dan de vorige keer. Met name de Foto & Filmexpositie neemt samen met het muziekfestival “Geniet van het Levenslied” een belangrijke plaats in.

Naast de Foto & Filmexpositie en andere items verzorgt door de OVA zal de plaatselijke horeca ook een belangrijke rol spelen. Zij (De Markies, Umberto/Samen en Waterskicentrum De Berendonck) verzorgen het horecaplein en zijn verantwoordelijk voor een hapje en een drankje maar ook voor de muzikale omlijsting.

Hieronder een korte uitleg van wat er allemaal te doen is.

Zaterdagavond 27 augustus 
19.00 – 24.00 uur, Entree € 12,50

Kaarten zijn te bestellen bij: AlvernaBarstLos.nl

Zaterdagavond start men om 19.00 uur met een DJ en al snel zal de 10-koppige band “Get the Groove” het podium betreden.

Voor de kiosk staat de Grootste verlichte discovloer van Gelderland.

Get the Groove
Get The Groove is een 10-koppige Allround Coverband uit Oss. De band ontstond in 2009 en bestaat uit 10 ervaren muzikanten:
Twee temperamentvolle zangeressen, een stevige ritmesectie en drie funky blazers die het geheel ‘af’ maken.
Get the Groove speelt covers van de jaren 70 tot heden : Disco, Soul, Funk, Pop
Nummer van oa: Stevie Wonder, Amy Winehouse, The Trampps, Aretha Franklin, Bruno Mars, de Dijk, Daft Punk, James Brown, Jesse J, Anouk en Tina Turner.
Muziek waardoor de "tent" binnen de kortste keren op zijn kop staat !

Neem alvast een voorproefje via
YouTube
Facebook
Instagram

Zondag 28 augustus
10.00 - 19.00 uur

Zondagochtend wordt gestart met de Foto & Filmexpositie. Op grote bouwhekdoeken zullen vele foto’s gepresenteerd worden van oud-Alverna. Fotomateriaal van de Berendonck, ’t Ven, de Molen, verenigingen uit Alverna etc.
De expositie wordt ondersteund door de kleine Historische Markt.
Iedereen is welkom op dit evenement, maar de organisatie stelt het zeer op prijs als ook (oud-)Alvernezen komen kijken!

TV-schermen
De filmpjes aangevuld met extra foto’s worden op TV-schermen gepresenteerd. 

Kleine Historische Markt
10.00 – 16.00 uur

De markt omvat een tiental stands met oude ambachten (o.a. Mandenmaker, Imker, Houtdraaier) en een 15-tal stands van o.a. Historische Vereniging Tweestromenland, Dorpsraad Alverna en enkele stands met sieraden, boeken over Alverna-Wijchen etc.

Treintje
10.00 – 16.00 uur

Op zondag zal er elk uur (tussen 10.00 – 16.00 uur) een treintje vertrekken nabij de kiosk. Het treintje biedt plaats aan 40 personen en maakt een tocht door het buitengebied van Alverna. "We rijden langs historische plekken. Plekken waar vele herinneringen aan zijn, o.a. het klooster, ’t Heischooltje, Berendonck etc. Tijdens deze tocht zullen wij u vertellen over een stukje historie van Alverna."

Kosten: volwassenen 1 consumptiebon per rit, kinderen tot 12 jaar ½ consumptiebon. De consumptiebonnen zijn op het horecaplein verkrijgbaar.
Betalen d.m.v. het scannen van een QR-code is ook mogelijk

Modeshow/Streekdracht
Zondag 28 augustus is de Historische Vereniging present bij het evenement “Alverna Barst los”. Zij hebben een stand op de historische markt, daarnaast zijn er veel presentaties van oude ambachten en wordt er veel Foto & Filmmateriaal van Alverna getoond.

De werkgroep Streekdracht en Mode presenteert kleding uit vroegere tijden die ook op Alverna werd gedragen. Om 11.00 uur en om 14.00 uur is er een heuse modeshow.

Horecaplein
10.00 – 19.00 uur

Het horecaplein wordt dit jaar opnieuw verzorgd door De Markies, Umberto/Samen en Waterskicentrum De Berendonck. De kiosk op de Heumenseweg wordt weer feestelijk ingericht en omgetoverd tot een gezellig horecaplein, waar u een drankje en een hapje kunt nuttigen.

Geniet van het Levenslied
Smartlappen festival
15.00 – 19.00 uur

Diverse artiesten treden op met het levenslied. Het levenslied is een lied waarin zaken uit het dagelijkse leven worden bezongen, met een lach en een traan. Kortom: meezingers die voor een gezellige sfeer zorgen op het horecaplein. Tussendoor zal de DJ de middag verder opluisteren. Het belooft een gezellige middag te worden.

Kijk ook op:
www.alvernabarstlos.nl


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen