Sporthal/Gezondheidsplein De Boog in Noord opent op 10 september

Van onze redactie | Impressie door Mertens Bouw
16 augustus 2022

Er komt een nieuwe sporthal in Nijmegen-Noord: sporthal De Boog. In het gebouw waar de sporthal komt, komt ook een uitgebreid Gezondheidsplein. Het multifunctionele gebouw komt in de nieuwe wijk Hof van Holland.

Opening zaterdag 10 september, iedereen welkom

Iedereen is welkom tijdens de opening van het nieuwe gebouw tussen 12.00 en 16.00 uur op Dick Boerrigterplein 2 en 4. U kunt meedoen aan verschillende sportclinics, kennismaken met de zorgpartners op het gezondheidsplein of meedoen met een prijsvraag. Speciaal voor kinderen is er een stormbaan en een speurtocht.

Behoefte aan sport- en gezondheidsvoorzieningen in Nijmegen-Noord

Nijmegen-Noord groeit. En daarmee groeit ook de behoefte aan sport- en gezondheidsvoorzieningen. Uit onderzoek blijkt dat er in Nijmegen-Noord een tekort is aan binnensportaccommodaties. De nieuwe sporthal speelt in op deze behoefte voor zowel bewegingsonderwijs, breedtesport en nationale topsport. Daarnaast zorgt de groei ook voor de behoefte aan meer zorgaanbieders, de buurtteams en het Stip.  

Gezondheid in de breedste zin van het woord

Wethouder Bert Velthuis licht toe: “Het is een plek waar gezondheid, in de breedste zin van het woord, centraal staat. Overdag is de sporthal voornamelijk voor basis- en middelbare scholen uit de buurt en ’s avonds kunnen sportverenigingen terecht in deze gloednieuwe accommodatie. Naast de sporthal komt er een groot Gezondheidsplein. Met deze nieuwe accommodatie dragen we bij aan sporten en bewegen én brengen we zorg dicht bij de inwoners van Nijmegen-Noord.” 

Gezondheidsplein

Aan het Gezondheidsplein komen een heleboel zorgaanbieders: huisartsen, fysiotherapeuten, oefentherapeuten, psychologen, logopedisten, diëtisten, verloskundigen, tandartsen, welzijn- en jongerenwerkers, het buurtteam Volwassenen, het buurtteam Jeugd en Gezin, gezondheidsmakelaars van de GGD en thuiszorgers. Daarnaast komt er een prikpost en vestigt het Stip zich er. Het heet niet voor niets een Gezondheidsplein: op het plein ontmoeten professionals en inwoners elkaar en wordt er intensief samengewerkt. Cortese Development investeert in het Gezondheidsplein. 

Meer informatie

Bent u benieuwd naar hoe Sporthal De Boog eruit komt te zien? En welke organisaties en sportaanbieders er in gaan komen? Bekijk dan de volgende video’s:


Dit bericht delen:

Advertenties