Omstanders halen hondje uit rokende auto

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
15 augustus 2022

Vanmiddag zagen bezoekers van de supermarkten in de Meijhorst rook uit de voorzijde van een auto komen. In de auto zat een hondje.

In korte tijd kwam er veel rook onder de motorkap van de auto uit. Een van de ramen van de auto stond een stukje open en in de auto zat een klein hondje. Omstanders belden de brandweer en wachtten enige tijd tot de eigenaar van de auto terug uit de supermarkt kwam.

Toen niemand terugkwam besloten zij de ramen van de auto in te slaan. Drie ramen sneuvelden en het hondje kon uit de auto gehaald worden. De brandweer was snel ter plaatse en concludeerde dat er olie bij en op het motorblok lag dat door de warmte was gaan roken.

Na enige tijd kwam de eigenaar terug bij de auto. Hij vertelde de brandweer en politie dat het niet om motorolie maar om koelvloeistof zou gaan en dat het inslaan van de ruiten niet nodig was geweest. De discussie over welke stof het was werd niet aangegaan. Een agent liet de man weten dat als omstanders de ruiten niet ingeslagen hadden. zij of de brandweer dit wel bij aankomst gedaan hadden. De politie veegde het glas bij de auto weg en de eigenaar handelt de schade zelf met de verzekering af.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen