Nationale wespentelling op 20/21 augustus, doe je mee?

Van onze redactie
15 augustus 2022

Aanstaand weekend 20/21 augustus is weer de nationale wespentelling. dat klinkt natuurlijk raar, in een tijd van veel wespen en geklaag erover. maar vergeet niet dat wespen ook nuttige beestjes zijn, aldus de Wespenstichtring: "Ter behoud en promotie van onze sociale wespensoorten en ter bestrijding van onnodige angst, haat en verdelging."

Doe mee en loop een rondje door de tuin en noteer de wespen die je tegenkomt op het speciale formulier. De organisatie: "We hopen op mooi weer, veel deelnemers en natuurlijk een heleboel wespen!"

Download hier het telformulier.
Vul het resultaat van de telling hier in.

De Wespenstichtring meldt op haar website: Sociale wespen behoren tot de minst populaire insecten. Deze geel-zwart gestreepte beestjes kunnen 's zomers knap vervelend zijn op het terras en de grote nesten die ze vaak bouwen worden bij verstoring agressief verdedigd. Het is daarom niet vreemd dat men wespen liever ziet gaan dan komen. Helaas gaat in deze afkeer de nuance vaak verloren en worden de vele positieve aspecten van wespen vergeten. Het resultaat hiervan is dat ze vrijwel nergens welkom zijn en massaal met schadelijk gif worden verdelgd. Dit is niet alleen erg jammer voor de wespen en de natuur maar het is vaak ook totaal onnodig! Om deze situatie te verbeteren heeft de Wespenstichting als doel de kennis over en het begrip voor sociale wespen te bevorderen.


Dit bericht delen:

Advertenties