'Nijmegen zingt' is weer terug!

Evenement
Van onze redactie | Foto's via Nijmegen Zingt
13 augustus 2022

Nijmegen gaat weer zingen. Vrijdagavond 26 augustus 2022 verandert de historische Grote Markt vanaf 20.00 uur in één grote concertzaal. Het avondvullende zangfeest Nijmegen Zingt komt geheel voor rekening van het publiek zelf. 

Met steun van twee koren mag iedereen meezingen aan de hand van teksten die in een gratis krantje staan. Fijn, na jarenlange coronastilte!

Voor de vijftiende maal zet organisator Gerard van Groningen, die ooit aan de wieg van de Zomer- Vierdaagsefeesten stond, het evenement ‘Nijmegen Zingt’ op touw. Hij wordt daarbij geholpen door presentator Huug Duin die de tientallen muzikale nummers aan elkaar praat. Het Nijmeegse Smartlappenkoor en het fameuze Groesbeekse feestkoor Ochaarm geven daarbij de toon aan.

Het programma begint om 20.00 uur met een optreden van de Nijmeegse entertainer Tom Meuwese. Deze muzikale duizendpoot weet al tientallen jaren hoe je sfeer moet maken. Na zijn opwarmronde is het om 20.30 aan het publiek om van zich te laten horen. Van Groningen heeft samen met zijn team weer een dertigtal bekende evergreens, levensliedjes, tophits en smartlappen uitgekozen.

Het is de bedoeling van de organisator dat iedereen zich 26 augustus even artiest waant. Het programma duurt tot ongeveer 23.00 uur.

Het zangfestijn wordt mede mogelijk gemaakt door enkele horecabedrijven aan de Grote Markt. Voor de gelegenheid verandert het Grote Markt rond Mariken niet alleen in een concertzaal maar ook in één groot café met statafels en bars. Om de krantjes leesbaar te houden wordt er speciale verlichting aangebracht.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen