Marikenhuis organiseert workshops voor vrouwen met kanker

Gezondheid
Van onze redactie
13 augustus 2022

In een veilige sfeer en elkaar ondersteunend, leren jezelf onvoorwaardelijk lief te hebben in alles wat er is;  in het hier en nu en ieder volgend moment waardoor er ruimte kan ontstaan voor iets 'nieuws'. Yvonne Harmsen en Jacqueline Vastbinder verzorgen 8 bijeenkomsten in het Marikenhuis voor vrouwen die kanker hebben of genezen zijn verklaard met het thema ‘Uit Liefde voor Mezelf’.

Als je (ooit) gediagnosticeerd bent met kanker kan er van alles gebeuren: mogelijk sta je voor allerlei keuzes, maar misschien ook niet. Hoe blijf je, als er zoveel op je afkomt, liefdevol bij jezelf? Waar zit je hoop, je angst, je vertrouwen, in de eerste plaats in jezelf, maar ook in je naasten en in je omgeving? Hoe blijf je trouw aan wie je ten diepste bent en weet je, indien nodig, je grenzen aan te geven? En mag alles er zijn, hoe pijnlijk ook? Zo zijn er nog veel meer vragen te bedenken, vragen, die tijdens deze bijeenkomsten aan bod kunnen komen.
Ook als je genezen bent verklaard, kunnen deze vragen (nog) een rol spelen.

Yvonne en jacqueline: "We stimuleren jullie om op ontdekkingsreis te gaan naar je kwaliteiten, schaduwkanten en het ontdekken en/of aangeven van je behoeftes. Dit door middel van deelrondes, lichaamsgerichte oefeningen, dans, zelfonderzoek en zang, met als doel jezelf (nog meer) te leren lief te hebben.

Onze ervaring in het werken met deze thema’s is, dat hoe meer we in staat zijn om ‘alles wat er is’ onder ogen te zien en vervolgens te aanvaarden, er ruimte komt voor iets nieuws. Als je bijvoorbeeld niet meer in staat bent om te werken, kan dat ruimte geven voor ‘wat er voor jou werkelijk toe doet’ in je leven. Om ‘hier’ te komen is echter een heel proces, een proces van leren  te omarmen wát er werkelijk is en niet wat je wenst dát er is.

Graag vergezellen we jou op dit pad van zelfliefde, stap voor stap!"

Wij zijn:
Yvonne Harmsen, trainer, begeleidster en coach in de gezondheidszorg met ruim 35 jaar ervaring. Mijn uitgangspunt is dat de verandering die uit jezelf komt het meest krachtig is.
Jacqueline Vastbinder, hulpverlener, trainer en coach. Ik laat mensen ervaren dat jezelf veranderen niet makkelijk is maar dat je wel kunt leren jezelf onvoorwaardelijk lief te hebben met alles wat er is. Een Grote Kunst die ik zelf dagelijks beoefen en met liefde doorgeef aan mensen die ook dit pad van zelfliefde (willen) bewandelen!

Aanmelden: bij Jacqueline Vastbinder; j.vastbinder@gmail.com Na je aangemeld te hebben vindt er een intakegesprek met je plaats. Er is een maximum van 10 deelnemers.

Data: woensdag 7, 14 en 21 september; 5, 12, 19 en 26 oktober; en 2 november.
Tijd: 9.30 - 12.30 uur
Eigen bijdrage: € 2,50 per bijeenkomst

www.marikenhuis.nl


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties