Aantal bermen extra gemaaid in verband met grotere kans natuurbrand

Van onze redactie
12 augustus 2022

Een aantal bermen in Nijmegen worden gemaaid in verband met een hogere kans op natuurbrand. Dat doet de gemeente op verzoek van de brandweer. Het gaat om bermen of stukken gras direct naast natuurgebieden waar het risico op een natuurbrand groter is. Het gaat om 5 verschillende plekken. Het maaien begon vanmorgen en moet eind van de dag klaar zijn.

Door de aanhoudende droogte en warmte is de kans op een natuurbrand groter dan normaal. Afgelopen woensdag vonden er branden plaats in Dorpspark Hees en het Westerpark. In Dorpspark Hees verbrandden enkele meters gras en struiken. In het Westerpark brandde woensdagmiddag én donderdagmiddag enkele tientallen meters af. Doordat omwonenden snel belden en de brandweer ter plaatse was, kon erger voorkomen worden.

Op verzoek van de brandweer gaat de gemeente daarom op 5 plekken extra maaien. Er wordt op verschillende plekken in de stad gemaaid. In Lindenholt in het park De Omloop en tegenover de sporthal aan de Broekstraat en in Dukenburg rondom het Douglasbos. Ook een deel van de middenberm van de Neerbosscheweg in Nijmegen West en in Nijmegen Noord bij het Spiegelbos worden gemaaid.


Dit bericht delen:

Advertenties