Proefafsluiting Tweede Walstraat en Van Welderenstraat

Verkeer
Tekst: Van onze redactie | Fotograaf: Lars Schwachöfer
11 augustus 2022

In september en oktober gaat gemeente Nijmegen de Tweede Walstraat en later ook de Van Welderenstraat ’s avonds afsluiten voor gemotoriseerd verkeer. Het is al langer een wens van bewoners en ondernemers om de verkeersoverlast in dit gebied aan te pakken. 

Deze straten worden in de avonduren bezocht door automobilisten en motoren die op hoge snelheid rond rijden. Met deze proef wil de gemeente onderzoeken of een afsluiting daarvoor een oplossing kan zijn.

De proef loopt van 5 september t/m 30 oktober. In deze periode wordt de Tweede Walstraat vanaf de Molenstraat tot aan de Ziekerstraat afgesloten. Vanaf 3 oktober wordt ook de Van Welderenstraat afgesloten en wordt de Arksteestraat éénrichting naar de Oranjesingel.

De afsluiting geldt van 18.00 uur tot 02.00 uur. Tijdens koopavonden start de afsluiting om 21.00 uur.Hoe werkt de afsluiting?
De afsluiting geldt voor auto’s, motoren en vrachtwagens. Voetgangers, fietsers en scooters mogen wel de straten in. Nood- en hulpdiensten mogen altijd doorrijden. Bezorgdiensten, leveranciers, afvaldiensten en zorgverleners krijgen toegang tot de straat als zij in het afgesloten deel moeten zijn. Bezoekers die overdag geparkeerd hebben in een van de afgesloten straten kunnen het gebied tijdens de afsluiting wel uitrijden.

Bewoners en ondernemers met een vergunning in zone Centrum mogen langs de afsluiting rijden om te parkeren. De verkeersregelaar scant het kenteken aan het begin van de afsluiting. Meer informatie staat op www.nijmegen.nl/proefafsluiting.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties