Groesbeekseweg gedeeltelijk afgesloten na vondst verdacht pakket

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
7 augustus 2022

De Groesbeekseweg is vanavond vanaf 19.00 uur gedeeltelijk afgesloten vanwege de vondst van een verdacht pakket. De hulpdiensten doen onderzoek.

Het verdachte pakket werd voor een woning aangetroffen. Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse, waaronder een explosievenverkenenner van de politie. De brandweer en een ambulance zijn uit voorzorg aanwezig. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) is met spoed ter plaatse gekomen voor nader onderzoek.

De locatie is ruim afgezet. De Groesbeekseweg is afgesloten tussen de Fort Kijk in de Potstraat en de Athlonestraat. Verkeer wordt omgeleid. Omstanders worden op afstand gehouden. Meerdere woningen zijn ontruimd.

Update 20.00 uur:

Op aanwijzen van de EODD is de afzetting verruimd. De Fort Kijk in de Potstraat is afgesloten vanaf de Johannes Vijghstraat. Ook de hulpdiensten zijn verderweg gaan staan. Andere bewoners van de straat binnen een straal van enkele tientallen meters zijn verzocht door de politie om binnen te blijven.

Update 20.30 uur:

Een medewerker van de EODD is in een bompak naar het pakketje gelopen. Hulpdiensten werd geadviseerd achter de bussen en auto's te blijven staan terwijl de EODD een röntgenfoto van het pakketje nam. Na korte tijd kwam de medewerker terug en ging in overleg met zijn collega's.

Update 21.00 uur:

Na overleg met zijn collega's en het bekijken van de röntgenfoto van het pakket, trok de medewerker van de EODD opnieuw het bompak aan. Hij maakte opnieuw een foto van het verdachte pakket. Een woordvoerder van de politie kan op dit moment nog geen verdere informatie geven.

Update 20.30 uur:

De EODD heeft de foto's bekeken en de inhoud vastgesteld. In het pakketje zat 5 kilogram tegellijm. De papieren zak lijm zat in plastic met daaromheen tape verpakt. Het touwtje dat door de bovenzijde van de zak zit, om de zak snel en gemakkelijk open te maken, stak buiten het plastic. Dit deed vermoeden dat er een lont uitstak. Dat bleek dus niet het geval.


Dit bericht delen:

Advertenties