NEC verliest op valreep van Twente

Tekst: John Vrolijks | foto's: Broer van den Boom
7 augustus 2022

Op zondag 7 augustus startte het “nieuwe” NEC de eerste competitie-thuiswedstrijd tegen Twente. Okita is vertrokken maar Tavsan is er nog en we zijn met de komst van Tannane en straks ook Cillessen de opvallendste ploeg in de voorbereiding geweest.

Goed gedaan Marcel Boekhoorn, Ted van Leeuwen en anderen! Maar goed gevoetbald is er nog niet. De ploeg uit Enschede is nu al in vorm en dan ook de favoriet vandaag. Makkelie is de scheidsrechter van dienst en we beginnen om 14.30u met Branderhorst, van Rooij, Iván Marquez, Kramer en Souffian El Karouani in de achterhoede. Op het middenveld Schöne, Tannane en Proper en in de voorhoede Tavsan, Pedro Marques met Duelund.

Let’s go! In de 5e minuut schiet Tannane vanaf de middenlijn maar net naast! Wat een sublieme poging! We spelen met lef en knallen er direct op en komen vaak door op de linkerflank. Het begin is voor ons! In de 12e minuut vanuit een corner schampt Duelund de bal naast. Twente stelt er na 15 minuten bitter weinig tegenover. Tannane speelt zich vrij in de 17e minuut en passt op Gazquez die schiet maar de bal wordt tot corner verwerkt. Helaas zonder gevolg.

In de 19e minuut kopt El Karouani te kort terug en daaruit ontstaat een vrije trap voor Twente op rand 16. Dat schot gaat over. Na 25 minuten zijn de ploegen aan elkaar gewaagd en speelt het spel zich voornamelijk af op het middenveld. In de 26e minuut worstelt linksbuiten Duelund zich los en krijgt een vrije trap. Tannane schiet vanaf zo’n 20 meter hoog over. In minuut 30 minuut is er eindelijk een corner voor Twente, maar zonder gevolg.

Langzamerhand krijgt Twente echter meer balbezit, maar is niet echt gevaarlijk. Wij komen er niet meer uit maar in de 35e minuut beslist Pedro Marguez uit een counter te laat wat te doen als we met 4 man op de 16 aankomen tegen 2 Twentenaren. Wat slecht uitgespeeld! In de 39e minuut is er een vrije trap waaruit een corner ontstaat voor ons. Die levert echter niets op. In minuut 41 is er een schot van 22 meter van Tannane die tot corner wordt gekeerd. We doen weer mee!

Hieruit schiet El Karouani net over! Gazques kopt inde 44e minuut net naast na een prima voorzet van Tannane - wat een kans! 0-0 is de ruststand. We zijn niet weggespeeld en hadden de gevaarlijkste kansen! 46e minuut: corner Twente, maar wordt niks. Dan in de 49e minuut Is er geel voor Twente. Na 59 minuten komen er 2 corners voor Twente dat nu duidelijk meer balbezit heeft.

In de 60e minuut loopt Duelund tegen Tannane op. Dat ziet er schlemielig uit. Gelukkig kunnen ze beiden verder. In de 65e minuut schiet Twente naast vanaf rand 16. We komen er opnieuw niet meer uit. Lange ballen op Gazquez werken niet. Duelund gaat eruit in de 70e minuut en van Roon komt. Minuut 75: corner voor Twente. Spits Marquez is moegestreden en gaat eruit voor Bronckhorst. Komt er nog een slotoffensief?

Minuut 82 is er een scrimmage met Schöne, maar daaruit schiet Twente over. Pff! In de 84e minuut is er opnieuw een corner van Twente, dat nu veel meer balbezit heeft. Nog een corner en nog een. Dan in minuut 86 verschijnt Tavsan, die zich prachtig vrij kapt, alleen voor de keeper. Hij kiest voor de korte hoek maar Unnerstall redt! Dan 2 NEC-wissels: Proper en Tavsan eruit en daarvoor komen Cissoko en Baldursson. In de 91 minuut maakt dan toch Stein de 0-1. Wat ontzettend jammer! Dan maar in de komende 5 minuten extra tijd alles of niks!!

In minuut 93 een corner vsn NEC en daaruit had Verdonk echt de 1-1 op de schoen, maar hij mist jammerlijk na een prima pass van Schöne. Wat een kans!! En dan is het afgelopen en verliezen we op de valreep van Twente.
Toch zijn er lichtpunten genoeg met vooral een aanwezige Tannane die bij vlagen niet te stoppen is. Er is niks aan de hand we zijn net pas begonnen...