Isolatie, verbetering en onderhoud 182 woningen Wolfskuil

Van onze redactie
28 juli 2022

In de Wolfskuil gaan Portaal en haar ketenpartner Veluwezoom Verkerk 182 woningen opknappen en isoleren. Hiervoor stemde ruim 77% van de bewoners uit de Bosbesstraat, Floraweg, Klaverstraat, Varenstraat, Korenbloemstraat, Mirtestraat, Papaverstraat en Zonnebloemstraat in met het renovatievoorstel. Een meevaller voor de bewoners is dat ze voor deze renovatie geen huurverhoging krijgen doorberekend. Portaal krijgt namelijk voor de verduurzaming van de woningen een subsidie vanuit de Gelderse Investeringsimpuls.

Eind augustus start Veluwezoom Verkerk met de werkzaamheden, die ongeveer een jaar duren als alles volgens plan verloopt. Bewoners worden binnenkort bezocht door de bewonersbegeleider om de renovatie persoonlijk door te spreken. Ze ontvangen ruim van tevoren een dagplanning met uitgebreide informatie over de werkzaamheden en de voorbereidingen.

Flink aan- en ingepakt levert een lagere energie nota op

Bewoners gaven aan last te hebben van vocht, tocht en kou in hun woningen. Met deze ervaringen is een renovatievoorstel gemaakt. De woningen worden comfortabeler en energiezuiniger gemaakt. Door een betere isolatie hebben ze na de werkzaamheden minimaal energielabel B. De ventilatie in de woning wordt verbeterd, zodat het binnenklimaat gezonder en prettiger is. Aan de buitenkant van de woning worden onderhoud en verbeteringen uitgevoerd, zodat uw woning er weer stralend bij staat. Uiteindelijk hebben de bewoners weer een gezonde, veilige, comfortabele en energiezuinige woning met een mooie uitstraling, waar het prettig wonen is.

Karakteristieke, knusse woningen, maar wel toe aan een opknapbeurt

Samen met de Biezen en het Waterkwartier maakt Wolfskuil onderdeel uit van het stadsdeel Oud-West. Hier staan veel woningen die gebouwd zijn voor of kort na de Tweede Wereldoorlog. Bijzondere woningen, maar er moet wel wat gebeuren. De woningen in Wolfskuil zijn gebouwd rond 1948. In een tijd van de wederopbouw van Nederland en hoge woningnood. Bijzonder is het dat de woningen veel karakteristieke details hebben en in sfeervolle straten liggen, die de wijk een eigen identiteit geven. Maar, zoals veel woningen uit die tijd, zijn de woningen nauwelijks of niet geïsoleerd. Met dit plan maken portaal en Veluwezoom Verkerk de woningen weer toekomstbestendig.

Wat is de Gelderse Investeringsimpuls?

De provincie Gelderland wil verduurzaming in haar regio stimuleren om het energieverbruik binnen de gebouwde omgeving te verminderen. Woningcorporaties spelen daar volgens de provincie een belangrijke rol in. Om deze reden worden verduurzamingstrajecten van woningcorporaties gesubsidieerd, wanneer zij kunnen versnellen of de ambitie kunnen verhogen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen