“Vrolijk leren” met “De knopenla”

Tekst: Van onze redactie | Afbeelding: Joleijt educatieve producten
27 juli 2022

Clémence Leijten en Joris Leijten brengen hun vijfde leesboekje in de serie “Vrolijk leren” uit bij Joleijt Educatieve producten, Nijmegen (www.joleijt.nl/knopenla). “De Knopenla, over de wereld van Merel en Solliman” gaat over relaties. Merel krijgt een vriendschappelijke relatie met haar nieuwe buurman de kleermaker Soliman. Hij leert haar veel over zijn vak en leven (o.a. als vluchteling). Hij leert van Merel ook veel door met haar te praten over knopen en deze te vergelijken met de mensen van wie zij houdt.

“Vrolijk leren” is een unieke leerformule met maatschappelijke onderwerpen als thema, met sprekende zwart/wit tekeningen en op een eenvoudige tekstniveau (AVI M4 CLIB 5). Kinderen kunnen de leesboekjes zelfstandig lezen in groep 4 of krijgen de boekjes voorgelezen in groep 1, 2, en 3. In de bijbehorende lesbrief komen de deelonderwerpen voor gesprekstof en voor activiteiten aan bod.

Het is het 5e leesboekje in de serie Vrolijk Leren. Vorig jaar kwamen “De Marskramer”, “Een Winkeltje op mijn rug”, “Mijn erwtje” en “De toverjas” al uit.

Clémence Leijten is cultureel werker van opleiding en is zich de afgelopen jaren gaan toeleggen op het maken van kinderboeken zowel als auteur en als illustrator. Dat leidde al tot drie grote prentenboeken “Madame Poubelle” (2016) met thema duurzaamheid, “Meneer Boek” (2018) met thema feesten, en “Meisje Bloem” (2019) thema zelfvertrouwen. Zij vormen de serie “Een leukere wereld” met bijbehorend lesboek, liedjes entheater. De vijf kleinere leesboekjes vormen de serie “Vrolijk Leren” met  lesbrieven en werkbladen . De prentenboeken en leesboeken zijn rijk geïllustreerd en zijn herkenbaar aan een unieke stijl van tekenen. Joris Leijten woont in Nijmegen is educator, mede auteur en uitgever van Joleijt educatieve producten. Hij is geboren in Naarden en 10 jaar geleden verhuisd naar Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties