Dichtwedstrijd in Winkelcentrum Dukenburg

Van onze redactie
27 juli 2022

Winkelcentrum Dukenburg presenteert deze zomer de bijzondere campagne Dichter bij Dukenburg. Centraal staat een dichtwedstrijd, waarvan een selectie van de inzendingen uiteindelijk zal prijken op winkelruiten in het winkelcentrum. Inzenden van gedichten is vanaf nu mogelijk.

Dichter bij Dukenburg is een van de eerste opvallende activiteiten na de grootschalige verbouwing van Winkelcentrum Dukenburg. Zowel liefhebbers van dichtkunst als winkelend publiek genieten met het evenement van een ludiek aangekleed winkelcentrum. Om tot een mooie selectie van lokale gedichten te komen, start de campagne met een dichtwedstrijd.


Over het initiatief


In Winkelcentrum Dukenburg wordt hard gewerkt aan een grootse renovatie en transformatie. Sommige zaken zijn heel zichtbaar, terwijl andere zaken meer te maken hebben met logistiek en infrastructuur. Naar verwachting worden de meest ingrijpende werkzaamheden in september 2022 afgerond. Een feestelijke aanleiding voor een bijzonder concept, gepresenteerd onder de noemer Dichter bij Dukenburg. Met de dichtwedstrijd krijgt cultuur een opvallend podium in het winkelcentrum en nodigen trotse ondernemers iedereen weer uit om ‘dichterbij’ te komen. De campagne Dichter bij Dukenburg is in beginsel van tijdelijke aard, dat wil zeggen dat na een tijdje gedichten weer verwijderd kunnen worden.


Deelnemen


Prijkt jouw gedicht binnenkort op een van de ruiten van het winkelcentrum? Stuur je gedicht in! Dichters, zowel op professioneel als amateurniveau, hebben tot en met 4 september de gelegenheid hun favoriete werk in te sturen via www.dichterbijdukenburg.nl. Er gelden enkele spelregels. Zo dienen inzenders woonachtig te zijn in of een aantoonbare relatie te hebben met Nijmegen. Teksten hoeven niet per definitie nieuw te zijn, maar wel gemaakt door de indiener. Het volledige reglement is te vinden op de website.


Ingezonden gedichten worden beoordeeld door een lokale jury, bestaande uit zowel lokale ondernemers als leden met een culturele achtergrond. De jury maakt een selectie van inzendingen die gepubliceerd worden in Winkelcentrum Dukenburg. Makers van de drie gedichten die de jury het meest aanspreken ontvangen een motiverende prijs.


Vanaf eind september zullen de geselecteerde gedichten te zien zijn op de ruiten van Dukenburgse winkelpanden. Op www.dichterbijdukenburg.nl wordt dan een gratis te downloaden plattegrond met wandelroute aangeboden.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen