[Column] LS Komkommertijd

Tekst: Carolus | Foto: Shutterstock
27 juli 2022

Nijmegen is weer schoon. De vierdaagselopers zijn naar huis, de feestvierders zijn moe en zoeken net als de rest van het land verkoeling op in de tuin of aan het water. Uitrusten na het gedruis, bijkomen van het afgelopen jaar, thuis, in eigen land of in verre zonnige oorden. Vakantie!

Even geen toeslagencrisis, asielcrisis, woningcrisis, energiecrisis en alle andere problemen die ons dagelijks via de media bereiken. Zowel veroorzakers als slachtoffers van al deze ellende houden de pauzestand een paar weken ingedrukt en komen tot rust. Even geen gezeur aan de kop van politici, deskundigen en deskundologen en om aandacht schreeuwende actievoerders. Tijd voor jezelf, tijd voor je lief en je dierbaren. Heerlijk, het lijkt wel het kneuterige vroeger toen het leven nog goed en eenvoudig was.

Voor de media is het komkommertijd. Mijn flinterdunne ochtendkrant is gereduceerd tot een paar pagina`s met lang te voren geschreven commentaren en columns van invallers die eindelijk een kansje krijgen.

Op de tv volgt de ene herhaling de andere. Eerlijk gezegd komen de vierdaagsebeelden van Omroep Gelderland mij een halve week na afloop helemaal de strot uit.

Gelukkig kan het journaille zich vastbijten in de onderwerpen die niet op vakantie zijn zoals de klimaatcrisis met gigantische bosbranden in de buurt van onze vakantieparadijzen in Zuid-Europa. De oorlog in de Oekraïne kent helaas ook geen komkommertijd.

Geniet er nog maar even van. De komkommertijd is zo weer voorbij!

Carolus


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen