Wie biedt een Internationale uitwisselingsstudent een thuis?

Van onze redactie
25 juli 2022

Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode van drie tot tien maanden ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur, taal en tradities. De scholieren wonen bij Nederlandse gastgezinnen en gaan naar de middelbare school. Wordt u gastgezin voor één van deze studenten en biedt u hen een warm thuis? In het voortgezet onderwijs in Nijmegen, waar internationalisering een steeds belangrijker thema wordt, zijn de studenten welkom.  

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier, ook het gastgezin leert over de cultuur die een buitenlandse scholier meebrengt! Zo hoef je niet ver te reizen om de wereld te ontdekken. Je kunt de wereld in huis halen met een Braziliaanse of Franstalige Belgische uitwisselingsstudent of misschien past een scholier uit Thailand of Duitsland beter bij u!

Uitwisseling naar Nederland 

Nederland blijkt steeds populairder te worden als ‘high school’ bestemming. Nederland wordt gezien als een veilig en gastvrij land. Het High School Holland programma groeit, voor een aantal studenten die eind augustus naar Nederland komen zijn wij nog op zoek naar een enthousiast gastgezin dat deze studenten een warm thuis kan bieden voor drie, vijf of tien maanden. Je kunt dus gastgezin worden voor een korte periode, maar ook voor het hele schooljaar. Lijkt het u leuk om dit fantastische avontuur aan te gaan met een uitwisselingsstudent?

Wie zijn de internationale scholieren? 

Er komen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld naar Nederland, uit maar liefst twintig verschillende landen. Zo ook de muzikale Ryoko uit Japan, ze speelt gitaar wat ze graag wil voortzetten in Nederland. De Portugese Victor zou ook graag een tijdje in Nederland willen wonen. Hij is erg geïnteresseerd in computerwetenschappen en wil graag een nieuwe taal, gewoontes en cultuur leren kennen. Maar ook Lucia uit Italië en de Taiwanese Jie-Sen willen de Nederlandse taal onder de knie krijgen. Verder zijn ze erg nieuwsgierig naar de Nederlandse geschiedenis en willen hier maar al te graag meer over leren. Gaat u met één van hen ons land verkennen of bent u nieuwsgierig geworden naar de andere buitenlandse studenten? Bezoek de website om kennis te maken met alle studenten die deze zomer naar Nederland komen.

 

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen