Wijchenseweg gedeeltelijk geblokkeerd door aanrijding tussen vrachtwagen en auto

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
25 juli 2022

Vanmiddag vond omstreeks 12.15 uur een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en auto op de Wijchenseweg. De weg is gedeeltelijk geblokkeerd door de vrachtwagen.

De automobiliste en de vrachtwagenchauffeur stonden op het Takenhofplein voorgesorteerd voor de verkeerslichten om de Wijchenseweg op te rijden. Toen het groen werd, trokken beiden op. De vrachtwagen stond links van de auto en wilde naar de rechterrijbaan op de Wijchenseweg toen beiden optrokken.

Doordat de auto in de dode hoek van de vrachtwagen reed, zag de chauffeur de auto niet. De auto werd enkele meters langs de vrachtwagen getrokken. De vrouw zette haar auto op de ventweg aan de kant. De vrachtwagenchauffeur zette zijn auto op de weg aan de kant.

Een buurtbewoner en een vriend belden de politie en zetten de weg achter de vrachtwagen af totdat de politie arriveerde. De politie hielp beide partijen met het invullen van een schadeformulier. De auto raakte fors beschadigd. De vrachtwagen lichtbeschadigd. De verzekeringsmaarschappijen handelen de schade verder af. Beide partijen konden de weg vervolgen. Omstreeks 13.30 uur werd de rijbaan weer vrijgegeven.


Dit bericht delen:

Advertenties