Zilveren Waalbrugspeld voor de heer Coen Terpstra (73)

Tekst: Van onze redactie | Fotograaf: Frank van Raaij
21 juli 2022

De heer Terpstra is voor het 55ste jaar – van 1 juli 1968 tot 31 juli 2022 - vrijwilliger bij de Stichting 4Daagse. Een unieke prestatie want in de geschiedenis van de stichting is dit nog niet eerder voorgekomen.

De heer Terpstra begon zijn werk voor 4Daagse bij de dienst Parcoursen. Daarbij was zijn belangrijkste taak het uitzetten van alle wandelroutes (30, 40 en 50 kilometer en de 40 kilometer met bepakking voor militairen). Tevens nam de heer Terpstra het plaatsen, ophalen en de controle van alle routeborden voor zijn rekening. 

Inmiddels is hij al weer geruime tijd actief als controleur binnen de dienst Controle. Hij helpt bij de inschrijvingen op de Wedren en knipt de controlekaarten langs het parcours. Dat doet hij op geheel eigen wijze. De heer Terpstra is degene die wandelaars extra motiveert op de momenten dat het letterlijk en figuurlijk even niet zo lekker loopt. Als het slecht weer is, als blaren en vermoeidheid zich laten gelden of als het erg druk is bij een controlepost.

Ook voor zijn collega’s vervult de heer Terpstra een belangrijke rol. Hij is betrokken en geïnteresseerd en weet anderen te inspireren en te binden aan de organisatie. Door zijn toedoen zijn veel controleurs vele jaren bij de 4Daagse betrokken gebleven. 

Voor zijn enorme inzet en toewijding kreeg de heer Terpstra vanavond tijdens de ''Controleursborrel in de Keizer Karelfoyer van De Vereeniging de Zilveren Waalbrugspeld uitgereikt door burgemeester Bruls.

 


Dit bericht delen:

Advertenties