Kiwanis Nijmegen schenkt De Monnikskap een 'Airtrack'

Van onze redactie
21 juli 2022

Op woensdag 13 juli heeft Kiwanis Nijmegen een Airtrack geschonken aan De Monnikskap, een afdeling van het Dominicus College. De leden van Kiwanis hebben het afgelopen jaar honderden kerststollen gebakken én verkocht om geld in te zamelen voor de aankoop van deze Airtrack. 

Het geld dat de mannen van Kiwanis Nijmegen bijeen hadden gebracht werd verdubbeld door Stichting Het Gehandicapte Kind. En zo werd vorige week de door De Monnikskap felbegeerde Airtrack (een opblaasbare baan die de kenmerken heeft van trampoline, springvloer en tumblingbaan) afgeleverd en gepresenteerd. De dikke luchtbaan biedt mogelijkheden om aangepast te sporten, om leerlingen van De Monnikskap balansoefeningen en bijvoorbeeld zitvolleybal aan te bieden. Maar de baan brengt ook leerlingen van alle hoeken van het Dominicus College bij elkaar: turnen, freerunnen, springen, samen plezier maken en bewegen, onverwachte gesprekjes en ontmoetingen rondom de baan. Hiermee draagt de Aitrack bij aan het inclusief sporten en bewegen door kinderen met en zonder beperking binnen het Dominicus College.

Bij de presentatie van de Airtrack kregen leerlingen een lesje van Giel Palmen (leerling Monnikskap), werd een demonstratie gegeven van de mogelijkheden die de Airtrack biedt én er werd gebatteld tussen docenten en jongeren. Giel was samen met de docenten Mijke Beijer en Marijke Welten de initiatiefnemer en zij hebben het verzoek bij Kiwanis ingediend om de aankoop van de Airtrack mogelijk te maken. Voorwaarde voor de schenking vanuit Kiwanis was dat de baan ook na sluiting van het Dominicus College eigendom van De Monnikskap blijft. Deze voorwaarde is door de rector aanvaard, zodat de Airtrack mee zal verhuizen naar de nieuwe school.

Kiwanis Nijmegen maakt deel uit van Kiwanis International, een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich in het bijzonder inzet voor kinderen onder het motto: “Serving the children of the world”.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen