Eerste wandeldag, de Dag van Wijchen, uitdagend

4Daagse
Van onze redactie
19 juli 2022

Meteoroloog Jules Geirnaerdt, betrokken bij Stichting DE 4DAAGSE, geeft voor woensdag 20 juli het volgende weerbericht af: bij de start is het warm met een temperatuur rond 24 graden. In de middag wordt het 28 tot 30 graden met een hoge luchtvochtigheid en zonnige perioden. De wind neemt in de ochtend toe tot windkracht 5 en vooral later is er kans op een bui.

Op basis van dit weerbericht heeft het weeradviesteam het advies richting het bestuur gegeven om op woensdag regulier te starten, de wandelaar van goede adviezen te voorzien en extra wateruitgifte op de route te faciliteren. De weersomstandigheden zijn dusdanig dat de eerste wandeldag van de 104de editie van de 4Daagse een uitdaging zal zijn, maar dat verdere maatregelen niet nodig zullen zijn.

Het bestuur van Stichting DE 4DAAGSE heeft dit advies overgenomen. De wandelaars worden vandaag en morgen geïnformeerd middels social media, app en schermen op de Wedren en onderweg. Tevens wordt een extra waterafgiftepunt ingezet tussen Beuningen en Wijchen, op de kruising Bijsterhuizen en de Wilhelminalaan.

Uitdaging
Sport- en prestatiepsycholoog Rico Schuijers, eveneens betrokken bij het weeradviesteam: ‘Ook al wordt er een dag minder gelopen; de af te leggen afstanden zijn nog steeds behoorlijk. Gezien de weersomstandigheden zal de woensdag uitdagend zijn. Neem de adviezen daarom serieus en zie de 4Daagse ook echt als een prestatietocht. Een tip: stel jezelf doelen. Het uiteindelijke doel is natuurlijk de Via Gladiola, maar je doet er goed aan om het per dag of dagdeel te bekijken. Dat kan helpen om uiteindelijk die overwinning op jezelf te behalen.’

Blijf eten en drinken
Maria Hopman, hoogleraar Fysiologie van het Radboudumc, benadrukt: ‘Woensdag is de kans op uitdroging hoog, met name door overmatig transpireren. Bij deze weeromstandigheden blijft het belangrijk om veel te drinken, maar ook om goed te blijven eten, ook na de finish op de Wedren. Blijf tijdens pauzes en na afloop van de wandeldag rustig in beweging door bijvoorbeeld bij stilstand licht te marcheren’.

Aanmeldingen
Vanwege het hitteplan sloten de registratiebureaus op maandag om 14.00 uur en werd een extra mogelijkheid gegeven om het startbewijs op te halen op dinsdag 19 juli van 08:00 uur tot 12:00 uur. Het aantal personen dat woensdag 20 juli van start zal gaan is 38.455.

4Daagse 2022 op Nieuws uit Nijmegen en Wijchensnieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

- Swedish Clinic
- Pronk Eten & Drinken, Cadeauwinkel en Wasserij
- Sophia Fotografie
- Westbrug Techniek
- Voetjebal Arnhem-Nijmegen
- DLC Spuitwerken
- RW Scooters & Motoren
- Cafetaria De Patatterie Wijchen
- FIJN-fietsen
- Kompas Veiligheidsgroep
- The sensible Shoe Company BV


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen