Jubilaris Bert Arnts van 'Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor' onderscheiden

Van onze redactie
19 juli 2022

Op 30 juni 1997 werd Bert Arnts lid van de 'Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor'. Als gewaardeerd bas zingt Bert dus al 25 jaar zijn partijtje mee. Dit resulteerde in een feestelijke toespraak van onze voorzitter André Hoekstra op de repetitieavond op 12 juli in de St. Stevenskerk.

Daar werd Bert in het zonnetje gezet wegens zijn 25-jarig lidmaatschap, maar ook wegens zijn vele verdiensten voor het koor: podia opbouwen, vlaggen en spandoeken ophangen in de stad, collecteren, repareren, carpoolen, verkoop consumptiebonnen  enz. enz. En sinds kort heeft het bestuur hem gestrikt voor de muziekcommissie, een zeer belangrijke functie binnen het koor.

Hij kreeg daarvoor een onderscheiding en een mooie oorkonde namens de Koninklijke Nederlands Zangers Verbond, Midden Nederland.

Bert zegt niet vaak nee als er een beroep op hem wordt gedaan. Zoiets zit in je aard en is bij Bert waarschijnlijk ingegroeid als kind van de Ooy. Die plek zit hem nog steeds aan het hart gebakken. Hij fietst en wandelt daar graag.

Die mooie aard van hulpvaardigheid heeft Bert waarschijnlijk herkend in het meisje waarmee hij al zoveel jaren is getrouwd. Want Gerda is bijna altijd bereid de handen uit de mouwen te steken bij de grote concerten van ons koor: Kaartjes controleren, gastvrouw spelen, buitendeur bewaken, koffie gebak en drankjes uitreiken, noem maar op.

De rijkdom van ons koor zit in de stemmen en de mooie samenklank, maar zeker ook in de mensen van en om het koor, waarvan Bert en Gerda twee prominente vertegenwoordigers zijn. Bert is op 25 september weer te beluisteren tijdens het 125 mannenstemmen concert (3 mannenkoren) in de Molenstraatkerk, aanvang 14.30 uur, nijmeegsmannenkoor.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen