Al mot Ger krupe: dinsdag

Tekst: Karel Hermsen
19 juli 2022

Ook NuN-fotograaf Ger Neijenhuyzen is net zoals zijn 40.000 medewandelaars vanochtend niet gestart. De verplichte rustdag gebruikt hij om hoofd en voeten koel te houden.

`Mijn vierdaagsewekker liep vanochtend om kwart over zes af en ik ben toch maar opgestaan. Wel met een gevoel van onmacht en teleurstelling. Ik was graag gestart, desnoods op een ingekorte route en een vervroegde starttijd`, vertelt Ger vanuit zijn luie stoel.

`Ik heb naar dit moment toegeleefd en er keihard voor getraind. Het is jammer, maar het is niet anders. En de dag is niet voor niets geschrapt. Ik loop de route dus vandaag ook niet zwart, op eigen houtje. Onverstandig.

Om toch een beetje de sfeer van de eerste dag te snuiven, ben ik in alle vroegte naar de Waalbrug gefietst. Dan zie je daar de Betuwe liggen en de Oosterhoutse dijk met in gedachten het kleurrijke lint van duizenden wandelaars. Ik toch blij dat ik die hindernis vandaag niet hoef te nemen.`

`En natuurlijk trekt de Waal. En ik kon het niet laten. Als een jungske ben ik er met kleren en al ingesprongen. Geen regen en toch een nat pak gekregen. Het houdt wel je hoofd en voeten koel.

Verder doe ik vandaag niet veel. Ik verheug me op morgen als het allemaal echt gaat beginnen.

4Daagse 2022 op Nieuws uit Nijmegen en Wijchensnieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

- Swedish Clinic
- Pronk Eten & Drinken, Cadeauwinkel en Wasserij
- Sophia Fotografie
- Westbrug Techniek
- Voetjebal Arnhem-Nijmegen
- DLC Spuitwerken
- RW Scooters & Motoren
- Cafetaria De Patatterie Wijchen
- FIJN-fietsen
- Kompas Veiligheidsgroep
- The sensible Shoe Company BV


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen