Derde feestdag: Vierdaagsefeesten loopt warm

4Daagse
Van onze redactie
19 juli 2022

Ondanks het warme weer was het maandagavond gezellig druk in de stad. Het was wat drukker dan de zondag, maar zeker niet zo druk als de eerste dag van de Vierdaagsefeesten. 

Het feest kwam wat later op gang kwam doordat mensen graag schaduw en verkoeling opzochten op de terrassen. Datzelfde kunnen we voor vandaag zeker aanraden!

Het optreden van Snollebollekes bij Matrixx Live aan de Kade was net als in 2019 enorm populair: ook nu gaf de politie hiervoor het signaal ‘vol’ af. Voor Matrixx at the Park werd later op de avond hetzelfde signaal afgegeven, bij publiekstrekkers Frenna en Kris Kross Amsterdam.

Peter Beense in de Molenstraat en Lee Towers en Ronnie Ruysdael op het Faberplein trokken eveneens vele fans. Ook op het Koningsplein was het gezellig druk. Het Gevelconcert, dat zondagavond wegens technische problemen op het laatste moment niet kon starten, werd gisteren ingehaald, tot genoegen van velen die hiervoor opnieuw naar de Grote Markt togen. Alle deelnemende muzikanten van dweilorkesten uit de regio waren weer van de partij in de raamkozijnen rond het plein.

Nieuw dit jaar is het Vierdaagsefeesten festivalbandje: een polsbandje waarmee je voor 10 euro in één keer betaalt voor toiletgebruik voor de hele week, en elke dag toegang hebt tot een exclusieve extra. Het bandje vond gretig aftrek: er zijn er inmiddels duizenden van verkocht. Dit leidde gisteren tot extra drukte bij het reuzenrad: hier kon je met je polsbandje (naast festivalbandjes zijn er ook vriendenbandjes beschikbaar) gratis in een speciaal in Vierdaagsefeestenstijl gepimpt reuzenradkarretje.

Joris Bouwmeister, directeur-bestuurder Vierdaagefeesten: “De introductie van deze bandjes is voor ons, evenals de lancering van het nieuwe bekersysteem, een nu al meer dan geslaagd experiment. We vinden het waardevol om, naast de service voor toiletgebruik, hier ook inhoudelijk programma aan te koppelen. De zeven extra’s zijn net zo divers als het publiek en programma dat je op de feesten vindt. De Vierdaagsefeesten staan voor verbinding, vernieuwing en je horizon verbreden. We hebben daarom ook stiekem een extra tekst aan de binnenzijde geplaatst: ‘talk to me’. Als je je bandje binnenstebuiten draait, geef je dus aan dat je open staat voor gesprek. Na twee jaar corona weer echt met elkaar in contact staan is wat we willen uitdragen”.

Klik hier voor de foto's van de derde dag

Vandaag

Ondanks de tropische temperaturen gaan de Vierdaagsefeesten vandaag gewoon door. Er wordt aangeraden om voldoende verkoeling en overkapping op te zoeken. Daarom stellen Ramblas en Festival op ’t Eiland de programmering uit tot in de avond. Daarnaast zullen er ook wat minder merkactivaties te vinden zijn in de stad. Het Faberplein, dat activiteiten gepland had rondom de doortocht van 4Daagsewandelaars, zorgt vanaf 12.00 uur voor aangepaste programmering.

Hitte-advies vanuit de organisatie van de Vierdaagsefeesten die gisteren al op de lichtkranten werd getoond, wordt vandaag nog nadrukkelijker van kracht. Samengevat: gebruik een hoofddeksel, zonnebrandcrème, overkappingen en drink veel water en matig alcoholgebruik.

Naast de vaste watertappunten die Stichting Vierdaagsefeesten al enkele jaren geleden in de binnenstad heeft laten plaatsen, worden er extra watertappunten ingezet, zoals op het Valkhof Festival. Om bij drukte een rustigere plek op te zoeken, wordt geadviseerd de druktemeter van de Vierdaagsefeesten-app te gebruiken, die dan op de plattegrond wordt geactiveerd. Deze is gebaseerd op de anonieme locatiegegevens, de locatietoestemming dient wel geactiveerd te zijn om een betrouwbaar beeld te geven van de drukte in de stad.

Wegens de hitte kan het zijn dat de politie eerder de melding ‘druk’ of ‘vol’ afgeeft voor een locatie. Houdt hiervoor de lichtkranten in de stad en de pushmeldingen van de Vierdaagsefeestenapp in de gaten. “We begrijpen dat iedereen graag zijn of haar favoriete artiest wil zien, maar de signaleringsborden met ‘vol’ of ‘druk’ zijn er niet voor niets. Gebruik vooral met deze extreme temperaturen je gezond verstand. Er zijn zoveel leuke andere artiesten en bijzondere plekjes in de stad”, aldus Bouwmeister.

4DAAGSE 2022 op Nieuws uit Nijmegen en Wijchensnieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

- Swedish Clinic
- Pronk Eten & Drinken, Cadeauwinkel en Wasserij
- Sophia Fotografie
- Westbrug Techniek
- Voetjebal Arnhem-Nijmegen
- DLC Spuitwerken
- RW Scooters & Motoren
- Cafetaria De Patatterie Wijchen
- FIJN-fietsen
- Kompas Veiligheidsgroep
- The sensible Shoe Company BV


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen