Marsleider Henny Sackers Koninklijk onderscheiden

4Daagse
Van onze redactie | Foto: Duncan de Fey
18 juli 2022

Marsleider Henny Sackers is maandag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Een onderscheiding die wordt toegekend aan Nederlanders waarvan de werkzaamheden van grote betekenis zijn voor het land. De koninklijke onderscheiding werd opgespeld door burgemeester Bruls. Dat gebeurde in het bijzijn van familie, vrienden en collega’s.

De uitreiking was een grote verrassing voor de marsleider. “Ik ben altijd van alle details op de hoogte, zeker tijdens de 4Daagseweek, en dit heeft mij volledig verrast.”

Hij kreeg de onderscheiding als blijk van erkenning voor zijn werkzaamheden en maatschappelijke verdiensten. Zowel als hoogleraar bestuursrecht, als voor het Nederlands recht en als vrijwilliger voor Stichting DE 4DAAGSE. Daar maakt hij als bestuurslid al 25 jaar deel uit van het Uitvoerend Comité (UC). Sinds 2018 is hij voorzitter van het bestuur. Ook heeft Sackers zich jarenlang ingezet voor de belangen van de Vereniging van Gouden-Kruisdragers, deelnemers die de 4Daagse tien keer of vaker hebben volbracht. Naast zijn werk voor de 4Daagse werkt de inwoner van Beuningen parttime als rechter in Den Bosch.

Foto: Duncan de Fey

4DAAGSE 2022 op Nieuws uit Nijmegen en Wijchensnieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

- Swedish Clinic
- Pronk Eten & Drinken, Cadeauwinkel en Wasserij
- Sophia Fotografie
- Westbrug Techniek
- Voetjebal Arnhem-Nijmegen
- DLC Spuitwerken
- RW Scooters & Motoren
- Cafetaria De Patatterie Wijchen
- FIJN-fietsen
- Kompas Veiligheidsgroep
- The sensible Shoe Company BV


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties