Arrestatieteam helpt verwarde man uit kraan aan Waalhaven

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
17 juli 2022

De hulpdiensten zijn een groot deel van de avond en nacht druk geweest nadat een man in een kraan aan de  Waalhaven klom. Met behulp van het arrestatieteam en het hoogtereddingsteam van de brandweer kon de man de kraan uit komen.

De man klom omstreeks 21.30 uur in verwarde toestand de kraan in en weigerde eruit te komen. Omdat de man vrij hoog zat op een kraan waar je makkelijk af of doorheen kan vallen en daarmee een gevaar voor zichzelf vormde, werd een arrestatieteam opgeroepen. Onderhandelaars van het team spraken met de man. Omdat hij op een behoorlijke hoogte zat, werd ook het Quick Response Team van de brandweer, gespecialiseerd in onder andere reddingen op hoogte, opgeroepen en stond een Mobiel Medisch Team paraat.

Omstreeks drie uur klom de man een stuk naar beneden. Direct werd een reddingskussen opgeblazen en onder de kraan geschoven voor het geval hij zou vallen. De man klom echter weer omhoog en ging ditmaal hoger dan daarvoor in de kraan zitten. De brandweer blies een tweede kussen op en schoof deze onder de kraan. De onderhandelaars van het arrestatieteam probeerden continu contact met de man te houden.

Niet veel later klommen de leden van het arrestatieteam de kraan in terwijl andere leden met de hoogwerker van de brandweer omhoog gingen. Samen konden zij de man vanuit de kraan in het bakje van de hoogwerker helpen. De man is op de grond nagekeken door ambulancepersoneel. Hij raakte niet gewond. Of het gedrag van de man veroorzaak werd door verdovende of oppeppende middelen of een andere oorzaak had, is niet bekend. De man wordt overgedragen aan de zorgverleners.


Dit bericht delen:

Advertenties