4Daagse 2022: de 4 routes van volgende week

4Daagse
Van onze redactie
15 juli 2022

Dinsdag begint de 104e Vierdaagse van Nijmegen. Meer dan 40.000 deelnemers uit meer dan 70 landen starten dan. Tenminste... Het is nog even afwachten wat de organisatie dit weekend zal beslissen, want juist de eerste wandeldag zal tropisch warm zijn. 

Temperaturen van 35 graden (waarschijnlijk meer), wat op het asfalt ruim 40 graden betekent: zullen vervroegde vertrektijden en eventueel ingekorte afstanden soelaas bieden?

Hoe dan ook, hierbij bespreken we de 4 etappes, zodat je weet wanneer de 'Walk of the world' bij jou in de buurt langskomt. Nijmegenaren: steun de wandelaars met aanmoedigingen en vooral veel water!

Dag 1: de dag van Elst (dinsdag)
Ook wel Blauwe Dinsdag genoemd. Je loopt naar het noorden over de Waalbrug de prachtige Overbetuwe in, tussen de rivieren Waal en Rijn. En in Elst kleurt alles waterblauw!

Dag 2: de dag van Wijchen (woensdag)
Ook wel Roze Woensdag genoemd. ’s Morgens trek je naar het westen door het fraaie Land van Maas en Waal. Je loopt door groene polders en over het feestende marktplein van Wijchen. Terug in Nijmegen kleurt alles roze!

Dag 3: de dag van Groesbeek (donderdag)
De dag van de Zevenheuvelen. Je wandelt naar het oosten langs water en door bossen totdat de beroemde Groesbeekse groene heuvels voor je opdoemen. Geen zorgen, vele duizenden aan de kant moedigen je aan.

Dag 4: De dag van Cuijk (vrijdag)
De dag van de Via Gladiola. Je wandelt naar het zuiden, trekt in Cuijk over de speciaal voor de tocht neergelegde pontonbrug in de Maas en dan op weg naar… de Via Gladiola!


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties