Theatervoorstelling ‘Lang zal hij leven!’ over dementie, meld je gratis aan

Gezondheid
Van onze redactie
15 juli 2022

Op 21 september 2022 is het Wereld Alzheimer Dag en en is er extra aandacht voor dementie. Het Radboudumc Alzheimer Centrum haalt daarom in samenwerking met ZZG zorggroep, Alzheimer Nederland regioafdeling Nijmegen en De Waalboog de theatervoorstelling ‘Lang zal hij leven!’ naar Nijmegen, over het thema euthanasie bij dementie. 

Een moeilijk maar belangrijk onderwerp dat in veel families tot discussies leidt. Als zorgverlener is het belangrijk om te weten hoe je de familie op zo’n moment kunt ondersteunen.

Dit stuk is tot stand gekomen door een creatieve samenwerking tussen de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) en productiehuis Nachtzon Media. Het is ontstaan vanuit het meerjarige onderzoeksproject Moral Compass Project. Het theaterstuk draait om een familiegesprek over euthanasie bij dementie. Tijdens het stuk wordt het publiek actief betrokken bij de morele dilemma’s die het verhaal oproept. Het is een creatieve manier om moreel ethische perspectieven op een maatschappelijk thema bespreekbaar te maken.

De voorstelling wordt opgevoerd in de Steigerzaal van het Lindenberg Cultuurhuis. Er zijn twee voorstellingen: voorstelling 1 is toegespitst op zorgverleners en bevat extra tijd voor discussie met experts, voorstelling 2 is open voor een breed publiek.

Voorstelling 1 van 16.30-17.30 uur
Aansluitend aan deze voorstelling vindt een discussie plaats over het thema euthanasie bij dementie, waarbij we ingaan op vragen als: ‘Wat kan ik doen als zorgverlener?’ en ‘Hoe kan ik de familie en patiënt/cliënt informeren?’. De discussie wordt geleid door Jaap Schuurmans (huisarts in Groesbeek en onderzoeker Radboudumc) en Stef Groenewoud (gezondheidswetenschapper en medisch ethicus Radboudumc). De voorstelling bestaat uit ongeveer 20-25 minuten theater, afgewisseld met drie dialoogmomenten. In totaal duurt de hele voorstelling met discussie 90-120 minuten.

Voorstelling 2 van 19.30 - 21.00 uur
De voorstelling bestaat uit ongeveer 20-25 minuten theater, afgewisseld met drie dialoogmomenten. In totaal duurt de hele voorstelling met discussie 60-70 minuten.

Locatie:
Ridderstraat 23 in Nijmegen

Tijd:
Voorstelling 1: aanvang 16.30 uur, sluiting 18.30 uur (dit is inclusief discussie)
Voorstelling 2: aanvang 19.30 uur, sluiting 21.00 uur (de discussie vindt in de avond niet plaats)
Voor wie:
De middagvoorstelling is voor alle zorgprofessionals die te maken krijgen met dit thema, zoals artsen, (wijk)verpleegkundigen, verzorgenden en casemanagers.
De avondvoorstelling is open voor een breed publiek. 
Kosten:
Deelname is gratis. Je kunt je hier inschrijven.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties