Wilma Ebben is bijna klaar voor haar 44e 4Daagse!

Van onze redactie
14 juli 2022

“Ik ga eerst nog zondag mijn 45e startbewijs halen." (In 2006 ging de editie niet door - red.). "Maandag komen mijn wandelmaatjes uit Bergen op Zoom en dan gaan we, na het halen van hun startbewijs, naar de stad wat eten. Daarna pas ben ik er weer echt helemaal klaar voor”, vertelt Wilma Ebben die aanstaande vrijdag 58 jaar wordt.

“Ja, leuk hè! ben bijna altijd jarig tijdens de 4Daagse!” Op 11-jarige leeftijd, in 1975, raakte ze aan het 4Daagse-virus verslaafd. “Met de wandelvereniging DVS liepen we 30 km. Toen ik 16 jaar werd in 1980, en dus 5x 30 km gelopen had, moest ik de 40 km gaan lopen. Tevens heb ik 1x met onze wandelgroep 50 km gelopen- dat was 2014. Dat wilde ik 1 keer meemaken en het was super!”

In totaal heeft Wilma dus 5x 30 km, 1x 50 km en 37x 40 km gelopen! Wat een prestatie! Over wat de 4Daagse voor haar nu zo speciaal maakt raakt ze niet uitgesproken. “Vooral de verbroedering is zó speciaal. De herkenning en de gesprekken die je hebt zijn onvergetelijk. Als je dan slecht loopt zijn het deze leuke gesprekken die je er doorheen trekken. Maar ook de betrokkenheid van de mensen langs de route is super!”

Zijn er nog zaken die ze zou willen veranderen? Daar heeft de ras-Nijmeegse wel een paar antwoorden op. “Jazeker, want de muziek zou over een langer gedeelte van de route hetzelfde moeten zijn! Wat zou het leuk zijn als we de dorpen in lopen en dat we dan hetzelfde deuntje horen. Dat loopt een stuk gemakkelijker! Ook zou bij de binnenkomst op de woensdag de Waalkade eraf mogen van mij. Het is, op het Labyrint na, gewoon saai. Er moet namelijk meer gezelligheid zijn! Daarom stel ik voor om dan door de Lange Hezelstraat, langs het Stadhuis dwars door het centrum te lopen. Het zou ook goed voor de horeca zijn! Tevens zou ik de beginroute van de laatste 3 dagen aanpassen. Nu lopen we namelijk altijd het beginstuk (de eerste 8 km) over de Hatertse Brug. Het zou toch veel leuker zijn om dit anders te gaan doen - meer afwisselend."

Tot slot wensen we Wilma natuurlijk veel succes tijdens de Nijmeegse 4Daagse, waar ze niet voor getraind heeft. Maar we denken dat dat zal wel lukken. Tot slot laat het gezellige 4Daagse-gekkie weten: “Ik hoop weer veel leuke mensen te ontmoeten met ieder hun eigen verhaal!” 


Dit bericht delen:

Advertenties