Geheel vernieuwd Verzetsherdenkingsboek gepresenteerd

Tekst: Van onze redactie | Fotograaf: Geert Timmer
14 juli 2022

Vanmorgen werd het geheel vernieuwde Verzetsherdenkingsboek gepresenteerd. In het boek zijn de namen opgenomen van de Nijmegenaren die zijn omgekomen tijdens of door werkzaamheden in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het boek lag sinds 2011 ter inzage in de Sint Stevenskerk. Inmiddels was het boek dermate versleten dat het gerestaureerd of vervangen moest worden. Op initiatief van de Werkgroep Oorlogsdoden Nijmegen, in samenwerking met gemeente Nijmegen, is besloten een geheel nieuw boek te laten maken.

Doordat ervoor is gekozen om een nieuw boek te laten maken, kon er veel nieuwe informatie aan worden toegevoegd die de werkgroep in de loop der jaren boven water heeft gehaald: nieuwe onbekende foto’s en bidprentjes van de oorlogsdoden en aanvullingen op de biografieën. Het boek is gemaakt door kunstenaar Jan Wieger van den Berg die  het boek ook in 2011 heeft gemaakt. 

Tot aan de heropening van de gerenoveerde Sint Stevenskerk is het boek te bewonderen in Infocentrum WO2 bij de Lindenberg.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen