Busstation afgesloten na botsing vrachtwagen tegen informatieborden

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
13 juli 2022

Het busstation bij station Nijmegen is afgesloten nadat een vrachtwagen tegen de informatieborden botste. De constructie is instabiel.

De vrachtwagen, met daarop reclameborden voor de 4Daagse, reed door de bushaltes. De chauffeur had niet in de gaten dat zijn wagen te hoog was voor de constructie met informatieborden voor de buslijnen. De wagen tilde de constructie omhoog en naar voren, waardoor een groot deel van de glasplaten en steunpalen brak. De gehele constructie leunt nu op de vrachtwagen en staat onder spanning, waardoor de wagen niet weg kan. Een woordvoerder van Breng laat weten dat er sprake van instortingsgevaar is.

Het plein werd direct afgesloten. Reizigers worden op het plein opgevangen en door personeel van Breng naar bussen geleid. De bussen staan aan het Stationsplein en de Burgemeester Hustinxstraat. Een gespecialiseerd bedrijf zal de constructie gedeeltelijk uit elkaar moeten halen voordat de vrachtwagen weg kan rijden. Er vielen geen gewonden door de vallende glasplaten.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen