Emissieloze vrachtwagen bij opbouw Nijmeegse Vierdaagse

4Daagse
Van onze redactie
12 juli 2022

Voor het eerst zal (een gedeelte van) de opbouw voor de Nijmeegse Vierdaagse met een emissieloze  vrachtwagen plaatsvinden. Op 14 juli 2022 om 14.00 uur vindt de officiële aftrap plaats van de pilot Zero Emissie Regio Nijmegen door wethouder John Brom van de gemeente Nijmegen.

Vanaf 2025 kent de binnenstad van Nijmegen zero emissiezones. Dit betekent dat vanaf dat moment buiten voertuigen met Euro6 geen vrachtwagens op fossiele brandstoffen in deze zones mogen rijden. Logistics Valley Regio Nijmegen bereidt met dit project de ondernemers voor op deze ontwikkeling.

Logistics Valley Regio Nijmegen is een samenwerkingsverband tussen ondernemers, overheid en onderwijs. Eén van de speerpunten is Innovatie & Duurzaamheid. Binnen dit speerpunt wordt een demonstratieproject gestart waarin ondernemers kennis en ervaring op doen met een batterij- elektrische vrachtwagen. Hiermee wordt inzicht gegeven in de mogelijkheden van Zero Emissie Transport. De deelnemers aan het consortium Renault/LVRN hebben de intentie om in gesprek te gaan over een eventuele aankoop van een elektrisch voertuig.

Doel en effect

Logistics Valley beoogt met dit project een drempelverlaging teweeg te brengen – onbekend maakt onbemind - en ondernemers te motiveren tot de aanschaf van een ZE-voertuig. Logistics Valley Regio Nijmegen heeft een actieve netwerkfunctie. Door het nauwe contact met de ondernemers, en tussen ondernemers onderling, streven wij naar een vliegwieleffect. In grote lijn draagt het project bij aan een beter imago van de sector transport&logistiek als proactieve partij binnen de verduurzamingsopgave. Op regionaal niveau streven we naar meer bekendheid over Zero Emissie voertuigen, in deze specifiek van partner Renault Trucks Nederland, en een toename van ZE-voertuigen op de markt.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties