Buurtgezinnen een gezellig (meiden)steungezin voor lieve meid van 10

Van onze redactie
11 juli 2022

Voor een meisje van 10 jaar (de foto toont niet haar, dit is een zogenaamde stockfoto) zoekt 'Buurtgezinnen' een gezellig (meiden)steungezin. Het meisje woont alleen met haar moeder en gaat om het weekend naar haar vader toe. Ze hebben samen een moeilijke tijd achter de rug en het kost veel energie om alle gebeurtenissen te verwerken.

Sinds het afronden van haar studie, is de moeder twee dagen per week aan het werk. Om het financieel iets breder te krijgen heeft ze flink gesolliciteerd de afgelopen tijd en met succes: vanaf eind juni heeft ze een nieuwe baan voor 4 dagen per week!
Naast blijdschap om haar nieuwe baan, maakt ze zich ook zorgen: “Hoe combineer ik mijn werk met de zorg voor mijn dochter? Hoe regel ik nu het vervoer naar haar sportclub, bijvoorbeeld?”.
Het solliciteren, werken en opvoeden eisen nu hun tol, ze is erg moe en heeft tijd voor zichzelf nodig. Wat zou het helpen als haar dochter een middag lekker kan spelen bij een fijn steungezin. Waar ze leuke dingen kan doen met leeftijdgenootjes en dat haar eventueel kan brengen en ophalen als dat nodig is.

Deze lieve meid is in eerste instantie wat gesloten en kijkt de kat uit de boom. Als ze zich op haar gemak voelt dan kletst ze lekker weg en kun je samen met haar lachen. Ze is creatief, knutselt graag en maakt mooie sieraden. Ook spelletjes spelen vindt ze leuk. Net als dansen, turnen en muziek luisteren.

Zijn jullie het fijne gezin dat deze meid een vertrouwde plek biedt?

Profiel steungezin

Gezocht wordt een gezin in Nijmegen-Oost:

  • Bij voorkeur met kinderen (meisjes) tussen 9 en 12 jaar oud;
  • In eerste instantie een middag na school, met op den duur af en toe een dag in het weekend;
  • Dat soms bij kan springen door haar ergens te brengen of op te halen;
  • Dat er rekening mee wil houden dat het meisje halal eet.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Neeltje Pierik, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Nijmegen, via neeltje@buurtgezinnen.nl of 06-28444689

Deze foto toont niet het meisje in kwestie, dit is een zogenaamde stockfoto:


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen