Een klant die niet betaalt? Schakel een incassobureau in!

Van onze redactie
6 juli 2022

Het wordt door veel bedrijven nog als een grote stap gezien: hulp van buitenaf inschakelen op het moment dat je klant niet betaalt. Toch zijn er genoeg redenen om op tijd hulp in te schakelen als er een factuur onbetaald blijft. 

Wist je dat het zelfs zo is dat het inschakelen van een incassobureau ervoor kan zorgen dat je relatie met de debiteur goed blijft? Het is fijn wanneer zo’n probleem voor beide partijen naar tevredenheid opgelost kan worden. Maar dat is niet de enige reden om een incassobureau in te schakelen. De volgende drie redenen zijn namelijk ook belangrijk.

Een snelle afhandeling van openstaande betalingen
Wil je er zelf voor gaan zorgen dat de openstaande facturen worden betaald? Houd er dan rekening mee dat dit je veel tijd en energie kan kosten. Je zal contact moeten zoeken met de klant, aanmaningen moeten versturen en steeds weer moeten checken hoe het ervoor staat. Heb je die tijd en energie niet, of wil je die liever in andere zaken steken? Dan is het in de arm nemen van een incassobureau in de regio Nijmegen zeker aan te raden.

Er wordt een compleet dossier opgemaakt
Bij een incassoprocedure komt heel wat papierwerk kijken. Betaalt je klant uiteindelijk niet en wil je toch je geld ontvangen? Dan zal de gang naar de rechter gemaakt moeten worden. Om daar goed beslagen ten ijs te komen is het belangrijk dat je een volledig dossier hebt opgebouwd. Welke acties heb je ondernomen om de klant toch te laten betalen en heb je daarbij aan alle wettelijke voorwaarden voldaan? Met een goed opgebouwd dossier kun je deze zaken aantonen en het samenstellen van het dossier kun je uit handen geven aan het incassobureau.

Je vergroot de kans op succes
De medewerkers van het incassobureau kennen alle wetten en regels over openstaande betalingen. En dan is het ook nog eens hun werk om openstaande facturen alsnog betaald te krijgen. Door hun vaak jarenlange ervaringen weten ze precies wat er wel en niet werkt, en hoe ze het voor elkaar kunnen krijgen om klanten alsnog te laten betalen. Kortom: de kans op succes wordt een stuk groter als je een incassobureau inschakelt.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen