Festival De Oversteek, ticketverkoop gestart: "38km theaterplezier in Nijmegen Noord-Oost"

Evenement
Van onze redactie
5 juli 2022

De komende 13de editie van Festival De Oversteek vindt dit jaar grotendeels plaats ten oosten van de grote weg N325 in Nijmegen Noord. Vanwege de werkzaamheden in het westen trekken we iets oostwaarts, met vanzelfsprekend weer vele bijzondere plekken in schuren, op veldjes en langs de oevers van de Waal. 

Hier geniet je op ruim 30 locaties van uiteenlopende theater, dans- en muziekoptredens. Bijkomend voordeel voor de bezoeker zijn de kortere afstanden; meer vertier voor minder trappen. En op tussengelegen plekken vind je ook nog diverse experimentele kunst en ludieke acts.

De passe-partout is terug

De afgelopen twee edities moesten bezoekers vanwege Coronamaatregelen voorafgaand een route uitstippelen en programmaonderdelen reserveren. Dit jaar hoeft dat niet meer. De passe-partout is terug en daarmee de vrijheid om je eigen plan te trekken op je eigen tempo. Artiesten treden 2 á 3 keer op en optredens duren +/-30 minuten. De locaties waaraan je kunt denken zijn het waalstrandje, de stal van boerderij Het Hemeltje, onder de luifel bij Stroom, in de botenloods van roeivereniging De Waal en op meer bijzondere plekken.

Programma

Programmamakers Heleen Kalkman (Lindenberg), Robbie Driessen (Derde Wal), Bas Broeder (Popronde) halen veelbelovende artiesten uit alle hoeken van het land naar Nijmegen. De eerste namen zijn bekend met onder meer: Lotte Velvet, kleinkunstenaar en songwriter (won de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunstfestival 2020 (AKF). Entertainer Bumble B. Boy, winnaar van de Roos van Nijmegen 2022, komt een dansfeestje geven met aanstekelijke elektropop en achtergronddanseressen. Farida Laan brengt een soort absurdistisch bewegelijk theater (winnaar Shaffy Cheque AKF 2021). ‘Zoiets heb ik nog nooit eerder gezien’ Hans Sibbel over Farida. Beeldend kunstenaar Jakob van Klinken laat je afvragen hoe verlangens, beloftes en frustraties onze omgeving vormgeven, met een focus op je tuin.

Dit en meer laten je op zaterdag 3 en zondag 4 september even uit je wereld stappen. De ticketverkoop is gestart. Voor meer info en bestellen ga je naar festivaldeoversteek.nl


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties