Nijmeegse Lauw (18 jaar) wint Fashionprijs bij Kunstbende Young Creators Festival 2022

Van onze redactie | Fotograaf: Marcel Krijgsman
4 juli 2022

De winnaars van de finale van Kunstbende 2022 zijn bekend. Honderd acts streden in de categorieën Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater om de felbegeerde Kunstbende Award. In de categorieën Fashion (Nijmeegse winst door Lauw) en Theater veroverde Gelderland de eerste plek, in de categorie Dans de tweede plek. De finale vond plaats tijdens het Kunstbende Young Creators Festival in de Kromhouthal in Amsterdam op 26 juni 2022.

Gelderse winnaars uit Nijmegen en Ubbergen

De Nijmeegse Lauw (18 jaar) won de eerste prijs in de categorie Fashion met de act ‘Buiten spelen’. Ook de 18-jarige Lars uit Ubbergen eindigde helemaal bovenaan in de categorie Theater met het theaterstuk ‘Sexy Tussenin’. Chen Hartink (18 jaar) uit Brummen werd tweede in de categorie Dans met zijn dans ‘Serenity’.

Liselot Peerenboom is regio-coördinator Kunstbende Gelderland en werft en begeleidt de Gelderse deelnemers: “Kunstbende is vaak het eerste moment voor jonge makers om met hun eigen gemaakte werk naar buiten te treden en dat te delen met het grote publiek. Doodeng natuurlijk, maar alle finalisten hebben stuk voor stuk gestraald tijdens de finale. Ik ben trotser dan trots.”

Ontwikkelingstraject & stimuleringsprijzen

Iedere jongere kan gratis member worden van Kunstbende en meedoen aan tutorials en workshops om zichzelf creatief te ontwikkelen. Op een online prikbord kunnen ze oproepjes doen voor videoclipmakers, bandleden enzovoort. Via voorrondes door het hele land stromen de beste acts door naar de finale. Daarna worden de nummers één een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groots podium, van Oerol tot Zwarte Cross. Check alle stimuleringsprijzen op kunstbende.nl/festival.


Dit bericht delen:

Advertenties