Zilveren Waalbrugspeld voor de heer Loek (W.P.) Janssen

Tekst: Van onze redactie | Foto's: Geert Timmer
3 juli 2022

De heer Janssen (68) ontving vandaag uit handen van burgemeester Bruls de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn langdurige vrijwillige werkzaamheden voor Nijmegen Atletiek.

De heer L. Janssen is in 2005 trainer geworden bij Nijmegen Atletiek voor recreatief hardlopen. Deze taak oefent hij nog steeds uit. Hij weet mensen te enthousiasmeren voor de loopsport, niet alleen door de stijl van training geven, maar ook doordat hij als oud docent geschiedenis, zijn historische kennis en wetenswaardigheden inzette tijdens de trainingen op diverse locaties. Daarnaast organiseerde hij ook loopevenementen in het buitenland. Inmiddels beschikt de atletiekclub over 1.100 leden en 100 vrijwilligers. De heer Janssen heeft, samen met het bestuur, Nijmegen Atletiek tot een florerende vereniging gemaakt.

De heer Janssen is twee termijnen voorzitter geweest van Atletiek Nijmegen, vanaf 25 april 2016 tot 27 april 2021. In deze periode is de heer Janssen betrokken geweest bij de verbouwing van het clubhuis. Er zijn zonnepanelen op het dak van het clubhuis geplaatst en de entree is aangepast, zodat mensen met een beperking ook het clubhuis kunnen betreden. De heer Janssen heeft altijd klaar gestaan voor het belang van Nijmegen Atletiek en droeg tijdens die jaren verschillende petten: bestuurder, trainer, vrijwilliger, sportend lid, maar ook het mede organiseren van wedstrijden en evenementen.

Naast zijn vrijwillige taken bij Nijmegen Atletiek is de heer Janssen is van 1996 tot 2006 voorzitter geweest van Vereniging Dorpsbelang Hees. Hij is na zijn voorzitterschap historische stukjes blijven schrijven in het wijkblad en heeft bijgedragen aan verschillende boeken over Hees en zijn toenmalige woonstraat, Ananasstraat.


Dit bericht delen:

Advertenties