Hortus: Zomerlang beelden tussen het groen vanaf 9 juli

Kunst en cultuur
Van onze redactie
2 juli 2022

‘In Forma’ is de titel van de tentoonstelling die van 9 juli tot en met 25 september te zien is in Hortus Nijmegen. De beelden zijn gemaakt door tien leerlingen van Miss Marble | De Nieuwe Creatieven in Nijmegen.

Met In Forma zeggen en tonen de beeldhouwers dat alle informatie in de vorm zit. Ze treden daarmee in de voetsporen van Michelangelo met zijn beroemde uitspraak: ‘Het beeld zit er al in, je hoeft het enkel te bevrijden. Schoonheid ontstaat door de zuivering van overtolligheden.’ De beeldhouwers worden steeds weer uitgenodigd om de informatie in de vorm te vinden.

Docent Ellis Schoonhoven van Miss Marble | De Nieuwe Creatieven gaat ver om haar leerlingen tot die zuivere vorm te laten komen. ‘Het trage proces staat centraal, niet het eindresultaat. Dat volgt vanzelf’, zegt ze. De beeldhouwers van wie werk te zien is, zijn Paulien van Berlo, Carien Beurskens, Annie Beije, Marjo Dubbeldam, James Huldman (beeld), Peter-Paul Mazure, Barrie Needham, Suzanne Toebast, Jorke de Witte en Corinda Coenraadts.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties