Maite Hontelé vertrekt als artistiek leider van Music Meeting Festival

Evenement
Van onze redactie | Fotograaf: Eric van Nieuwland
1 juli 2022

Maite Hontelé stopt per 1 september 2022 als artistiek leider van Music Meeting Festival. Na vier intensieve en productieve jaren bij Music Meeting, heeft Hontelé besloten zich te oriënteren op nieuwe stappen in haar carrière.
 

Maite Hontelé startte begin 2019 bij Music Meeting als programmeur na een succesvolle carrière als trompettist, waarvan tien jaar in Colombia. Eind 2019 is zij benoemd tot artistiek leider en gaf Music Meeting Festival direct haar signatuur door een uitzonderlijk Cuba-programma te introduceren. In 2020 konden het festival en de Music Meeting concerten door het jaar heen niet plaatsvinden vanwege de coronapandemie. In die periode werkte Hontelé vol overgave aan Music Meeting All Ears: een online muziekkanaal vol ontdekking, ontmoeting en verdieping. Voor de lancering in 2021 ontwikkelde ze programma formats en nieuwe muziekprojecten, met oog voor jong talent in Nederland en daarbuiten.

In 2022 kon het gedroomde Music Meeting Festival ‘Cuba Upside Down’ plaatsvinden. Met een frisse kijk op het festival, vernieuwing in het format en een ijzersterk programma, zette Hontelé een succesvolle editie neer. Met dit alles heeft ze bijgedragen aan de nieuwe richting en sterke uitstraling van Music Meeting.

Maite Hontelé blikt terug en vooruit:

"Met pijn in mijn hart, maar met een vrolijk gemoed verlaat ik Music Meeting: in de bijna vier jaar dat ik er werkte hebben we met een fantastisch team zóveel moois neer kunnen zetten! Mijn persoonlijke drijfveer was om prachtige muziek en boeiende musici aan een groter publiek te introduceren. En dat is gelukt. Met het vorige jaar gelanceerde online muziekkanaal Music Meeting All Ears heeft het festival er een podium bij waar de bezoeker zich 365 dagen per jaar kan verwonderen. En dáár gaat het om. Ik wens elke artiest en bezoeker de inspirerende ontmoetingsplek die Music Meeting is, toe." 

Hontelé blijft op de achtergrond betrokken bij Music Meeting. Wie haar opvolgt, is nog onbekend. Een vacature voor artistiek leider wordt gepubliceerd op de website en sociale media van Music Meeting, en op diverse vacaturesites. Het Music Meeting bestuur en de organisatie zijn Hontelé zeer dankbaar voor haar werk en de bijzonder prettige samenwerking.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen