Nieuw Vierdaagsefeestenbier ontwikkeld door collectief van Nijmeegse Brouwers

4Daagse
Van onze redactie
1 juli 2022

Toen vorig jaar de Vierdaagsefeesten wederom niet door gingen, kon je toch letterlijk de sfeer proeven van de feesten, in een speciaal biertje! Dat was in een mum van tijd uitverkocht en smaakte naar meer, daarom wordt er nu opnieuw een Vierdaagsefeestenbiertje gelanceerd.

De smaak van de Vierdaagsefeesten in een speciaalbier

Stichting Vierdaagsefeesten is hiervoor een samenwerking aangegaan met niet zomaar één brouwerij, maar met álle grote Nijmeegse brouwerijen: Oersoep, Brouwerij Mannenpap, Brouwtoren, Nevel Wild Ales en Brouwerij de Hemel. Zij hebben zich met de lancering van het eerste Vierdaagsefeestenbiertje verenigd in het collectief De Nijmeegse Brouwers.

Waar aanvankelijk het idee was dat er jaarlijks één van de aangesloten brouwers aan de slag zou gaan om een limited edition te maken van een uniek biertje dat zowel kenmerkend is voor de brouwer als voor de feesten, wordt er nu nog intensiever samengewerkt, en wel door gezamenlijk een recept te ontwikkelen. Dat heeft geresulteerd in een heerlijk verfrissend blond bier van 5,5% met een mooie schuimkraag. Het fruitige hop karakter springt er duidelijk uit en geeft het lokale bier een lichte frisse citrussmaak.

Het biertje is alléén verkrijgbaar tijdens de Vierdaagsefeesten, van 16 t/m 22 juli (zo lang de voorraad strekt), en wordt dan geschonken bij podia van de Vierdaagsefeesten, zoals Café Samson, Festival Op ’t Eiland, Valkhof Festival, Café Van Ouds en Arsenaal 1824. Daarnaast wordt het vanaf zaterdag 16 juli ook geschonken bij horeca in en rond Nijmegen en is het dan als aandenken aan Vierdaagsefeesten 2022 verkrijgbaar bij speciaalzaken als Speciaalzaak Versailles, Bierbrigadier Nijmegen en Wijnhandel in de Blauwe Druif.

Joris Bouwmeister, directeur-bestuurder Vierdaagsefeesten: “Met dit tweede officiële Vierdaagsefeestenbiertje kunnen we met recht en met trots zeggen dat een nieuwe traditie is geboren. We laten het beste zien van wat Nijmegen in huis heeft én we werken aan onze duurzaamheidsambities. Met de keuze voor zo veel mogelijk lokaal eten en drinken kunnen we samen onze ecologische voetafdruk verkleinen.’’


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen