Voetbalnieuws: NEC neemt Joris Kramer over van AZ

Sport
Van onze redactie | Fotograaf: Lars Schwachöfer
1 juli 2022

NEC heeft overeenstemming bereikt met AZ over de transfer van Joris Kramer. De 25-jarige centrale verdediger uit Heiloo maakt de overstap naar Nijmegen waar hij een driejarig contract tekent, met een optie voor een vierde jaar. Vorig seizoen werd Kramer door AZ aan Go Ahead Eagles verhuurd. 

De in Alkmaar opgeleide linksbenige centrumverdediger neemt in de selectie de plaats in van Rodrigo Guth, die terugkeerde naar zijn club Atalanta Bergamo. Kramer speelde eerder voor onder andere FC Dordrecht en SC Cambuur. Vorig seizoen kwam Kramer bij Go Ahead Eagles tot 26 Eredivisieduels, waarin hij tweemaal scoorde. In beide gevallen met het hoofd. 

Technisch directeur Ted van Leeuwen over de komst van de Heilooënaar: "Joris is een welkome versterking in onze achterhoede. Wij hebben hem het afgelopen seizoen goed gevolgd. Een echte verdediger in de stijl van N.E.C.-verdedigers uit het verleden: no-nonsense. Voor de opbouw is het prettig dat hij linksbenig is, maar de nadruk ligt op verdedigen. En dat kan hij.” 

Joris Kramer erft niet alleen de positie, maar ook het rugnummer van zijn voorganger Rodrigo Guth: 5.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties