Willy Heij heeft van alle actieve 4Daagse-lopers de meeste deelnames - 61 keer!

4Daagse
Van onze redactie
28 juni 2022

Recordhouder Willy Heij ligt echter niet wakker van 62e deelname aan Nijmeegse 4Daagse. Met zijn 61 deelnames is Wijchenaar Willy Heij dit jaar recordhouder geworden van de actieve wandelaars omdat Bert van der Lans er na 71 deelnames op 89-jarige leeftijd mee moet stoppen. Willy heeft in al die jaren bijna altijd de 50 km gelopen maar dit jaar loopt hij de 40 km. 

Maar van de druk die bij deze eer hoort ligt de 79-jarige Wijchenaar geen seconde wakker van. Willy: “Nee, het is voor mij een gewone zaak om te doen. Ik ben het wel gewend.”
Natuurlijk blijft het record van Bert van der Lans met 71 deelnames nog jaren overeind. Willy: “Wat Bert heeft gepresteerd is uniek. Ik hoop dat ik over 10 jaar het record mag breken.” Heij echter is een “Long Distance Walker” want als je het staatje hieronder leest dan snapt u wel dat Willy veel meer en langer loopt als alleen de 4Daagse van Nijmegen. 

Zo heeft hij de Bossche 100 (km) 25x gelopen, de wandeltocht Nijmegen - Rotterdam van 160 km! maar liefst 31 keer en in Engeland en Schotland liep Willy ook 15 keer 160 km. Ja, en dan behoor je internationaal wel tot een zeer exclusieve categorie! Heeft u wel eens 160 km voornamelijk ‘s nachts gelopen? Ook daar gaat Willy niet van ronddraaien in bed. “Dat is het prettigste om te lopen want het is een extreme wandeling en daar hou ik van. Een soort survivaltocht waar je trouwens in het donker geen diepte ziet als je loopt; ik hou ervan!”

Maar op de vraag of de 4Daagse voor hem een eitje is, antwoord de Wijchenaar: “De 4Daagse moet je nooit onderschatten. Je kan zomaar in een gat stappen en dan is het gebeurt.” Als we Willy Heij vragen naar waarom hij nu eigenlijk zoveel wandelt antwoord hij: “Het is een hele mooie hobby waar ik mee begon op 14-jarige leeftijd tijdens de avondvierdaagse. Ik ben bij de wandelclub De Eikels van SCH gestart. Op 15-jarige leeftijd liep ik mijn eerste 4Daagse in 1958.” 

We wensen Willy natuurlijk veel succes tijdens de 104e 4Daagse, maar dat gaat ongetwijfeld wel lukken. 

Op de foto Willy met zijn 1e en laatste medaille van deelname aan de 4Daagse! 


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties