Kinderactiviteiten op stadscamping De Mariënburg

Van onze redactie | Foto: Soufiane El Kaddouri
28 juni 2022

Het Mariënburgplein in het centrum van Nijmegen verandert tijdens de Vierdaagsefeesten in stadscamping De Mariënburg. Van zaterdag 16 t/m dinsdag 19 juli en op donderdag 21 juli kunnen kinderen hier terecht voor een heleboel speel-, knutsel- en voorleesplezier.

Bibliotheek Gelderland Zuid, Regionaal Archief Nijmegen, LUX en het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis toveren dit jaar het kidsplein om tot een heuse stadscamping. Compleet met tenten en animatieteam. Je kunt hier badmintonnen, stoepkrijten, knutselen en jeu-de-boulen. Het animatieteam organiseert een speurtocht, silent disco, voorstellingen, optredens van kinderboekenschrijvers én voorleesuurtjes.

Kinderboekenschrijvers op bezoek

Het zijn niet de minste kinderboekenschrijvers die een bezoekje brengen aan de stadscamping. Op zaterdag 16 juli komen zowel Willemijn Kranendonk als Harmen van Straaten de camping met een bezoekje vereren. Willemijn leest voor uit haar boek ‘Camping De Grote Walvis en de mysterieuze flessenpost’. Harmen vertelt verhalen uit zijn bekende boeken als ‘Hé, wie zit er op de wc?’ en gaat stoepkrijten met de kinderen. Op zondag 17 juli is het de beurt aan Mylo Freeman, bekend van haar boeken over Prinses Arabella. Ze neemt de kinderen mee in haar kleurrijke verhalen. Maandag 18 juli is het tijd voor lekker bewegen op vakantieliedjes met Jeritza Toney. Dinsdag 19 juli staat in het teken van Boer Boris. Schrijver Ted van Lieshout en illustrator Philip Hopman trekken hun overalls en laarzen aan en gaan vertellen, voorlezen en tekenen.

Openingstijden

De stadscamping is geopend van zaterdag 16 juli t/m dinsdag 19 juli en donderdag 21 juli van 13.00 tot 17.00 uur. Dagelijks wordt er om 13.00 uur voorgelezen en bijna alle dagen is er een voorstelling of een workshop. Op maandag 18 juli om 13.00 uur is er een gebarentolk aanwezig bij het voorlezen, zodat ook dove en slechthorende kinderen kunnen genieten van de verhalen. Ontdek het volledige programma op www.obgz.nl/stadscamping. De toegang is gratis.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen