‘ECO EGO’: Theatergroep Greppel trekt Ooijpolder in

Kunst en cultuur
Van onze redactie
27 juni 2022

De Nijmeegse Theatergroep Greppel trekt met ECO EGO acht keer de natuur in. Tot aan de zomer van 2023 organiseert Greppel ieder seizoen twee theaterwandelingen door de Ooijpolder. Op 9 juli is de eerste wandeling, die vertrekt vanaf Oortjeshekken. 

ECO EGO speelt met de wisselwerking tussen jou en je omgeving. Vanaf Oortjeshekken wandel je de weidse natuur van de Ooijpolder binnen. Onderweg worden je zintuigen op allerlei manieren geprikkeld. Ook maak je kennis met een maker uit Nijmegen of Berg en Dal: kunst, muziek of dans op de route maakt je natuurbeleving extra bijzonder. Je sluit de tocht af met een kopje koffie of thee bij Oortjeshekken. Ieder seizoen wordt een nieuwe route gelopen. Zon, wind, mist of regen: de natuur verandert mee.

De makers van ECO EGO

Regisseur Gijs Top verbindt ecologie met theater. Hij vertelt: “Ecologie gaat over de wisselwerking tussen organismen en hun omgeving. Mensen vergeten vaak dat ze zelf ook een organisme zijn. ECO EGO wakkert je verwondering aan, waardoor je weer voelt dat je onderdeel bent van de natuur.” Top ontwikkelde samen met artistiek leider Rik Luijmes het plan om het theatergebouw te verruilen voor weilanden, waterplassen en bomen. Luijmes: “We hopen dat het publiek verbondenheid met de omgeving ervaart, dat zou ik mooi vinden.”

ECO EGO speelt vanaf 9 juli tot de zomer van 2023. De wandeling vindt drie keer per dag plaats, om 10:00, 12:00 en 14:00. Kijk voor meer informatie, speeldata & kaarten op tggreppel.nl


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen