Kunstnacht Nijmegen in nieuwe opzet: nu early tickets verkrijgbaar

Kunst en cultuur
Van onze redactie | Fotografie: Elske Nissen
23 juni 2022

Op zaterdag 17 september vindt Kunstnacht in Nijmegen plaats. Na 10 jaar wordt deze voor het eerst georganiseerd door een volledig nieuwe organisatie: een unieke samenwerking van ACBN Evenementenbureau (de organisatie achter o.a. de Vierdaagsefeesten) en Stichting Hubert, bekend van de creatieve broedplek Hubert. Zij steken Kunstnacht in een nieuw jasje.

Het concept, waarin lokale kunst- en cultuurorganisaties worden gekoppeld en samen een optreden programmeren, blijft behouden. Er doen dit jaar ruim 40 organisaties mee, waaronder nieuwe deelnemers, zoals Introdans uit Arnhem, Popronde en vinyl listening bar Paak die samen met Hiphop Mansion en Music Meeting een programma ontwikkelt. ‘’Die kruisbestuiving is een krachtige formule die spannende programmering oplevert en ook ontzettend waardevol is voor de samenwerking binnen cultureel Nijmegen’’ vertelt Jop Teeuwissen, bestuurder van de nieuwe Stichting Kunstnacht waarin ACBN Evenementenbureau en Hubert zich verenigd hebben.

Nieuw is dat de optredens door de stad heen verdeeld worden over diverse kunstroutes.  ‘’Dit hebben wij in het leven hebben geroepen om voor iedereen toegankelijk te zijn en een breed publiek welkom te heten.’’, aldus Teeuwissen. Daarnaast wordt er meer in de openbare ruimte geprogrammeerd. Kunstnacht gaat dit jaar van start met een gratis festival, een zogeheten crossroad. De crossroad is een plein waar alle vormen van kunst samenkomen en de kunstroutes elkaar kruisen. Dit brengt de kruisbestuiving van het festival in beeld en stimuleert het publiek eens een andere route te nemen.

Ook nieuw is een naamswijziging, van ‘de Nijmeegse Kunstnacht’ naar ‘Kunstnacht’. De naam is veranderd om het nationale karakter te benadrukken en wellicht in de toekomst ook buiten de Nijmeegse stadsgrenzen neer te strijken. Met een frisse, nieuwe uitstraling hoopt de organisatie zowel de trouwe Kunstnachtbezoeker als de jongere generatie aan te spreken.

Early Tickets zijn nu verkrijgbaar via www.kunstnacht.nl. Voor € 15 heb je een kaartje voor de hele avond, voor € 21,95 is dat inclusief het eindfeest, en voor alleen het eindfeest betaal je € 9.

Over Kunstnacht

Kunstnacht is een laagdrempelig festival in Nijmegen dat ieder jaar in september plaatsvindt. Verschillende kunst- en cultuurondernemingen programmeren in ongebruikelijke combinaties een programma, waardoor de meest bijzondere optredens ontstaan. Kunstnacht daagt de ondernemingen uit buiten de kaders te treden en zo kunst een bijzonder podium te geven.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen