Middelbare scholieren exposeren in het Van ‘t Lindenhoutmuseum: ‘Leven in 2080’

Van onze redactie
23 juni 2022

Op woensdag 29 juni opent Mariëlle de Moel (kernteamcoördinator VWO) de tentoonstelling ‘Leven in 2080’ van leerlingen van het Montessori College in Nijmegen. De leerlingen werken sinds februari aan hun onderzoek naar de wereld in 2080. De producten van hun onderzoek tonen we met deze tentoonstelling.

De leerlingen van 2 VWO+ zijn zelf naar het museum gekomen om een oude expositie te ontmantelen en hun eigen werken op te hangen. Ze hebben zelf de teksten geschreven en de volgorde bepaald. Hiervoor ontvingen de jongeren wel eerst een training in het museum van een van de junior conservatoren. De docenten kijken er tevreden naar terug en willen volgend jaar graag weer de eindproducten van de leerlingen in het museum tentoon stellen.

De leerlingen hebben hun eigen onderwerp gekozen en hebben onderzoek gedaan, bijvoorbeeld door interviews te houden of informatie te zoeken in bronnen. Daarnaast hebben ze hun fantasie gebruikt. De eindproducten hebben verschillende titels, zoals ‘Sociale media’, ‘Leven op Mars’ en ‘Vervoer in 2080’. Een ander groepje heeft gekozen voor het thema ‘Future Fashion’ en denkt hierbij aan de opkomst van hightech fashion en thrift shopping.

De opening van ‘Leven in 2080’ is op woensdag 29 juni te bezoeken van 10:00 tot 16:00 uur in het Van ’t Lindenhoutmuseum aan de Scherpenkampweg 58 in Nijmegen. Om 12:00 uur verzorgt Mariëlle de Moel een openingswoordje en zijn alle leerlingen aanwezig. De tentoonstelling is tot en met 20 juli te zien tijdens de reguliere openingstijden. Toegang tot het museum is gratis met een Museumkaart.


Dit bericht delen:

Advertenties